Φωτιά στο Μάτι: Ποινές φυλάκισης έως και 240 έτη για τους 10 καταδικασθέντες
Οι ποινές φυλάκισης που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ποινές φυλάκισης έως και 240 έτη επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στους 10 καταδικασθέντες για τη φονική φωτιά στο Μάτι.
Το δικαστήριο με την κατ’ έφεση απόφασή του επέβαλε τις ποινές φυλάκισης, ωστόσο, εκτιτέα είναι μόνο τα πέντε έτη όπως προβλέπει ο νόμος για πλημμελήματα:
- στον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά, ποινή φυλάκισης 3 ετών.
- στους Σωτήρη Τερζούδη, Β. Ματθαιόπουλο, Ιωάννη Φωστιέρη και Ιωάννη Καπάκη η συνολική ποινή φυλάκισης είναι 240 έτη, ενώ για τους Χρ. Γκολφίνο, Δαμιανό Παπαδόπουλο, Φιλ. Παντελεάκο, Νικόλαο Παναγιώτοπουλο και Χαρ. Χιώνη η ποινή φτάνει τα 138 έτη.
Η εισαγγελέας ζητεί άμεση έκτιση της ποινής
Την ίδια ώρα, την άμεση έκτιση της ποινής χωρίς δυνατότητα μετατροπής ή αναστολής για τέσσερις κατηγορούμενους πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.
Πρόκειται για τους: Σωτήρη Τερζούδη, τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλο, τότε υπαρχηγό του Σώματος, Ιωάννη Φωστιέρη, πρώην επικεφαλής του ΕΣΚΕ, και Ιωάννη Καπάκη, πρώην Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.
Η εισαγγελέας υπογράμμισε πως οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι ουδέποτε αναγνώρισαν το παραμικρό μερίδιο ευθύνης για την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 104 ανθρώπους, υπογραμμίζοντας πως οι παραλείψεις τους ήταν κρίσιμες και ασυγχώρητες για πρόσωπα με καθήκον προστασίας της ανθρώπινης ζωής.
«Να εκτιθεί η ποινή για τους κατηγορούμενους αυτούς και να μη μετατραπεί. Προτείνω αυτό με την πεποίθηση ότι ούτε μέχρι σήμερα ουδείς εξ αυτών έχει αναγνωρίσει στο ελάχιστο την ευθύνη αυτής της πράξης και το κόστος των παραλείψεών τους για τους πολίτες που είχαν καθήκον να προστατεύουν».
Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari
Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων
Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες
Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




