Φωτιά στην Ανάβυσσο: Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, εκκένωση της Παλαιάς Φώκαιας και «112»
Περισσσότεροι από 110 πυροσβέστες στο σημείο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Φωτιά ξέσπασε τώρα σε χαμηλή βλάστηση στην Ανάβυσσο Αττικής και έχει προκαλέσει τεράστια κινητοποίηση από πλευράς Πυροσβεστικής.
#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Ανάβυσσο Αττικής. Κινητοποιήθηκαν 45 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα, εθελοντές, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 10, 2025
Συγκεκριμένα, στην Ανάβυσσο επιχειρούν 110 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 28 οχήματα, εθελοντές, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Όπως έγινε γνωστό, η φωτιά στην Ανάβυσσο παρατηρείται στον οικισμό «Άγιος Παντελεήμονας», ενώ υπάρχει εντολή για προληπτική εκκένωση από Φώκαια και από Ανάβυσσο προς Αθήνα, στο παραλιακό της κομμάτι, λόγω της φωτιάς.
Οι Αρχές εκκένωσαν την Παλαιά Φώκαια, ενώ προχώρησαν στο κλείσιμο της Λεωφόρου Λαυρίου από το ύψος της Λεωφόρου Καραμανλή στο ρεύμα προς Συντερίνα.
Το μυστικό «πυρηνικό βουνό» του Ιράν και η προσπάθεια του Ισραήλ να το διαλύσει
Ανησυχία στην Κρήτη: Στο 50% των δειγμάτων νερού βρέθηκε το βακτήριο της λεγιονέλλας
Πούτιν: Ό,τι πατάει το πόδι ενός Ρώσου στρατιώτη, είναι δικό μας
Η Γιούλικα Σκαφιδά καταγγέλλει το Ιατρικό Κέντρο Μεσσήνης: Απειλούν την ανιψιά της
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr