Τραγωδία στον Άραχθο: Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων καλύπτει τα έξοδα κηδείας των δύο παιδιών
Οι γονείς τους αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Την πλήρη κάλυψη των εξόδων της κηδείας των δύο παιδιών που έχασαν τραγικά τη ζωή τους στον ποταμό Άραχθο στην Άρτα, ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων.
Τα δύο παιδιά έβγαλε εκτός ποταμού ένας άνδρας που ενημερώθηκε για το συμβάν, ωστόσο στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρά, με τους γονείς να προχωρούν στη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά τους, παρά την ανείπωτη οδύνη. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο έφηβοι νοσηλεύονταν από την Τετάρτη (11/6) στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.
Με ανάρτησή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι έδωσε εντολή στον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, προκειμένου τα έξοδα της κηδείας να καλυφθούν εξ ολοκλήρου, ως πράξη αναγνώρισης για τη συγκλονιστική προσφορά των γονέων.
«Δύο νέα παιδιά, δύο καλοί φίλοι παίζοντας βρήκαν τραγικό θάνατο στον Άραχθο ποταμό. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και τον ηρωισμό του συμπολίτου μας, που τα έβγαλε από το ποτάμι, δεν τα κατάφεραν», αναφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης.
«Οι γονείς τους, μέσα στον ανείπωτο πόνο τους αποφάσισαν να σώσουν τις ζωές άλλων συνανθρώπων τους, μέσω της δωρεάς των οργάνων τους. Αισθάνομαι πάντα δέος, όταν συναντώ γονείς που μπορούν να μετατρέπουν την μεγαλύτερη οδύνη που μπορεί να αισθανθεί ένας άνθρωπος, σε πράξη αλληλεγγύης.
Δύο νέα παιδιά, δύο καλοί φίλοι παίζοντας βρήκαν τραγικό θάνατο στον Άραχθο ποταμό. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και τον ηρωισμό του συμπολίτου μας, που τα έβγαλε από το ποτάμι, δεν τα κατάφεραν. Οι γονείς τους, μέσα στον ανείπωτο πόνο τους αποφάσισαν να σώσουν…
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) June 13, 2025
«Θα ζήσουν μέσα από άλλους»
Μέσα στον ανείπωτο πόνο τους, οι γονείς των δύο παιδιών πήραν την γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά τους, δίνοντας ελπίδα και ζωή σε άλλους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών ανακοίνωσε επίσημα την απόφαση αυτή, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες.
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, τα παιδιά είχαν διακομιστεί αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου έγινε επί τόπου καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση διάρκειας 50 λεπτών για να επανέλθει ο φλεβοκομβικός ρυθμός. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν διασωληνωμένα στην Πάτρα, όμως παρά την μάχη που δόθηκε στη ΜΕΘ, οι γιατροί δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το μοιραίο.
Λουλούδια και σημειώματα στο σημείο της τραγωδίας
Στο σημείο του ποταμού όπου ανασύρθηκαν τα παιδιά, συμμαθητές και φίλοι αφήνουν λουλούδια και σημειώματα για να τιμήσουν τη μνήμη τους. Συγκίνηση προκαλεί η παρουσία του μετανάστη που βούτηξε πρώτος στα νερά προσπαθώντας να σώσει τα δύο παιδιά.
«Θα σας θυμόμαστε για πάντα, φύγατε σαν ήρωες. Η παρέα σας», γράφει το συγκινητικό σημείωμα που άφησαν οι φίλοι τους εκεί όπου γράφτηκε ο τραγικός επίλογος.
Νέος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Άγρια συμπλοκή στο Ίλιον - Αναφορά για πυροβολισμούς
Νέα επίθεση Μασκ στην Ευρώπη: Η Ε.Ε. δεν είναι Δημοκρατία - Πολλοί προδότες Ευρωπαίοι πολιτικοί
«Θετικό βήμα» το νέο δόγμα Τραμπ για τη στρατηγική ασφάλεια, δηλώνει το Κρεμλίνο - Τα δεδομένα για το Ουκρανικό και ο φόβος της Ε.E.
Οι μισοί Ευρωπαίοι χάνουν σημαντικές στιγμές βγάζοντας φωτογραφίες: Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη τους βοηθά να παραμείνουν… παρόντες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



