Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Σύσκεψη υπό τον Δένδια για την προστασία της χώρας από βαλλιστικούς πυραύλους
Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Μέση Ανατολή🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στην αίθουσα του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) με αντικείμενο την αντιβαλλιστική προστασία της χώρας.
Στη σύσκεψη θα δώσουν το παρών ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Δ. Χούπης και οι αρχηγοί των Όπλων, πλην του Αρχηγού ΓΕΣ, Γ. Κωστίδη, που τον αντικαθιστά ο υπαρχηγός, Α. Κορωνάκης και θα συζητηθούν λεπτομερώς οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετά τη σύγκρουση του Ισραήλ με το Ιράν.
Παράλληλα, θα εκπονηθεί σχέδιο αντιβαλλιστικής προστασίας της χώρας μας σε τυχόν επίθεση.
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μας δεν θα συμμετάσχει σε ενδεχόμενη επιχείρηση του ΝΑΤΟ
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση που είχε με την Emiliya Mychasuk, αρχισυντάκτρια των Financial Times στο πλαίσιο του Energy Transition Summit, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο η Ελλάδα να εμπλακεί στη σύγκρουση του Ισραήλ με το Ιράν, ακόμα και αν το ΝΑΤΟ προχωρήσει κάποια επιχείρηση. «Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στρατιωτικά σε ενδεχόμενη Νατοϊκή επιχείρηση», είπε χαρακτηριστικά.
«Ανησυχούμε πάρα πολύ με την κλιμάκωση της σύγκρουσης Ισραήλ - Ιράν, εμείς θα επιμείνουμε σε δύο σημεία: ότι το Ιράν δεν μπορεί να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο καθώς και ότι η λύση μπορεί να έλθει μέσω της διπλωματίας», τόνισε ο πρωθυπουργός.
O Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι μόνον οι ΗΠΑ μπορούν να φέρουν στο τραπέζι του διαλόγου τα δύο αντιμαχόμενα μέρη και εξέφρασε την ελπίδα «να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση με δυσμενείς συνέπειες και στον τομέα της Οικονομίας, του εμπορίου και της ναυτιλίας, όπου η Ελλάδα είναι ηγέτιδα δύναμη παγκοσμίως».
Για τη Γάζα, ανέφερε ότι «έχουμε μία πολύ ανησυχητική κατάσταση από ανθρωπιστικής άποψης. Πρέπει να υπάρξει εκεχειρία και να διασφαλιστεί απρόσκοπτα η ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας».
Χωρίς τέλος οι καταγγελίες για το «πάρτι» των επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Η χαρτογράφηση των βοσκοτόπων και τα «κόλπα» με τις δηλώσεις
«Να υπερασπιστούμε τα ευρωπαϊκά μας συμφέροντα»: Ο Μακρόν καλεί την ΕΕ να πάρει μέτρα απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Συναγερμός για το «Hot-Dry-Windy»: Τι είναι το φαινόμενο που θα «χτυπήσει» τη χώρα - Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» για φωτιές
Διεθνής αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας τους: Τα Μινωικά Ανακτορικά Κέντρα στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr