Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Σύσκεψη υπό τον Δένδια για την προστασία της χώρας από βαλλιστικούς πυραύλους
Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Μέση Ανατολή🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στην αίθουσα του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) με αντικείμενο την αντιβαλλιστική προστασία της χώρας.
Στη σύσκεψη θα δώσουν το παρών ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Δ. Χούπης και οι αρχηγοί των Όπλων, πλην του Αρχηγού ΓΕΣ, Γ. Κωστίδη, που τον αντικαθιστά ο υπαρχηγός, Α. Κορωνάκης και θα συζητηθούν λεπτομερώς οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετά τη σύγκρουση του Ισραήλ με το Ιράν.
Παράλληλα, θα εκπονηθεί σχέδιο αντιβαλλιστικής προστασίας της χώρας μας σε τυχόν επίθεση.
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μας δεν θα συμμετάσχει σε ενδεχόμενη επιχείρηση του ΝΑΤΟ
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση που είχε με την Emiliya Mychasuk, αρχισυντάκτρια των Financial Times στο πλαίσιο του Energy Transition Summit, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο η Ελλάδα να εμπλακεί στη σύγκρουση του Ισραήλ με το Ιράν, ακόμα και αν το ΝΑΤΟ προχωρήσει κάποια επιχείρηση. «Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στρατιωτικά σε ενδεχόμενη Νατοϊκή επιχείρηση», είπε χαρακτηριστικά.
«Ανησυχούμε πάρα πολύ με την κλιμάκωση της σύγκρουσης Ισραήλ - Ιράν, εμείς θα επιμείνουμε σε δύο σημεία: ότι το Ιράν δεν μπορεί να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο καθώς και ότι η λύση μπορεί να έλθει μέσω της διπλωματίας», τόνισε ο πρωθυπουργός.
O Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι μόνον οι ΗΠΑ μπορούν να φέρουν στο τραπέζι του διαλόγου τα δύο αντιμαχόμενα μέρη και εξέφρασε την ελπίδα «να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση με δυσμενείς συνέπειες και στον τομέα της Οικονομίας, του εμπορίου και της ναυτιλίας, όπου η Ελλάδα είναι ηγέτιδα δύναμη παγκοσμίως».
Για τη Γάζα, ανέφερε ότι «έχουμε μία πολύ ανησυχητική κατάσταση από ανθρωπιστικής άποψης. Πρέπει να υπάρξει εκεχειρία και να διασφαλιστεί απρόσκοπτα η ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας».
Φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό: Το γνώριμο φαινόμενο επέστρεψε - Τι το προκαλεί και πότε θα υποχωρήσει
Οικογενειακή τραγωδία στα Τρίκαλα: Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε τον 85χρονο αδελφό του
Ιστορική ημέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Παρουσιάστηκαν οι πρώτες γυναίκες που θα υπηρετήσουν στον ελληνικό στρατό
Θρίλερ στη Γαλλία: Συναγερμός για την 11χρονη Lyhanna - Εντοπίστηκε σορός κοντά στο σημείο εξαφάνισής της
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



