Σε επιφυλακή το υπουργείο Ναυτιλίας για 200 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο και τον Κόλπο του Ομάν
Ανεπηρέαστη προς το παρόν η κίνηση🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας, υπό τον φόβο περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα και ενδεχόμενου κλεισίματος των στρατηγικής σημασίας Στενών του Ορμούζ.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου και του Κόλπου του Ομάν βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 200 πλοία ελληνικών συμφερόντων, με την Ελλάδα να διατηρεί έντονη παρουσία στις θαλάσσιες εμπορικές διαδρομές της περιοχής.
Ανεπηρέαστη προς το παρόν η κίνηση στα Στενά του Ορμούζ
Παρά την αυξημένη ανησυχία, στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας επισημαίνουν ότι η κίνηση των πλοίων μέσω των Στενών του Ορμούζ παραμένει, σε μεγάλο βαθμό, ανεπηρέαστη, καθώς τα εν ισχύ συμβόλαια δεσμεύουν τις εταιρείες για την τήρηση των συμφωνημένων όρων μεταφοράς.
Πόλεμος στο Ιράν: Όλα δείχνουν ότι ο Χαμενεί είναι νεκρός - Πώς φτάσαμε στη σύρραξη και ποια η επόμενη ημέρα
Συναγερμός στη βάση της Σούδας: «Σφραγίζεται» υπό τον φόβο επίθεσης του Ιράν - Τι λέει η κυβέρνηση
Εξωγήινος Εμμανουήλ Καραλής: Αδιανόητο άλμα στα 6,17 μ. - Έγραψε ιστορία ξανά
Σπάνια πορσελάνη από την κινεζική δυναστεία Γιουάν ανακαλύφθηκε σε ναυάγιο στη Σιγκαπούρη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



