«Χαμάμ» η Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ: Χωρίς κλιματισμό η αίθουσα - Οι καταγγελίες
Φοιτητική παράταξη καταγγέλλει ότι «σε περιόδους καύσωνα, η θερμοκρασία στο εσωτερικό της βιβλιοθήκης είναι αποπνικτική»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Για έλλειψη κλιματισμού στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την οποία επιλέγουν πολλοί φοιτητές, να διαβάσουν και μάλιστα μεσούσης της εξεταστική περιόδου, κάνει λόγο φοιτητική παράταξη.
Ειδικότερα και σύμφωνα με τη voria.gr, η φοιτητική παράταξη Diversitas της Φιλοσοφικής Σχολής, αναφέρει ότι «το ΑΠΘ εκσυγχρονίστηκε και έφτιαξε χαμάμ. Κάθε καλοκαίρι η παραμονή στον χώρο γίνεται βασανιστική, λόγω της έλλειψης κλιματισμού».
Σύμφωνα με την παράταξη, «σε περιόδους καύσωνα, η θερμοκρασία στο εσωτερικό της βιβλιοθήκης είναι αποπνικτική, καθιστώντας την παραμονή στους χώρους της βιβλιοθήκης, όχι μόνο δυσάρεστη, αλλά και επικίνδυνη για την υγεία των φοιτητών και των φοιτητριών. Δεν γίνεται το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας να στερείται βασικών υποδομών άνεσης και υγιεινής για τους φοιτητές και το προσωπικό του».
«Η βιβλιοθήκη», συνεχίζει η φοιτητική παράταξη, «δεν είναι απλά ένα κτήριο. Είναι καθημερινός χώρος δουλειάς για χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες. Το να έχει ανθρώπινες συνθήκες – δροσιά, καθαρό αέρα, λειτουργικά συστήματα ψύξης – δεν είναι πολυτέλεια. Είναι το ελάχιστο που απαιτούμε».
Οι φοιτητές ζητούν την άμεση εγκατάσταση κλιματιστικών μονάδων στους κεντρικούς χώρους της βιβλιοθήκης, τη συντήρηση και λειτουργία των υπαρχόντων συστημάτων ψύξης, όπου αυτά υπάρχουν αλλά δεν λειτουργούν και τη δέσμευση της πρυτανικής Αρχής για την επίλυση του προβλήματος με σαφές χρονοδιάγραμμα.
Το στέλεχος της ΝΔ που βρίζει παιδιά, το ταξίδι του Μητσοτάκη στα Χανιά εν μέσω σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ και ο επικείμενος «σκοτωμός» Ανδρουλάκη - Δούκα
Συνομιλία «καίει» την πρώην σύζυγο του Πολωνού καθηγητή: «Πληρώνει η Ν...» - Τα λάθη της και τα ντοκουμέντα
Οι νέες προκλήσεις της Λιβύης και ο ρόλος της Τουρκίας: Πώς απαντά η κυβέρνηση
Έκρηξη σε ταβέρνα στο Μαρούσι - Δύο άτομα στο νοσοκομείο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr