ΕΦΕΤ: Ανακαλεί παρτίδα κατεψυγμένου ψαριού – Περιέχει μεγάλη ποσότητα υδραργύρου
Το προϊόν εξετάστηκε από το Α' Τμήμα της Χημικής Υπηρεσίας Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, του Γενικού Χημείου του Κράτους🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία ΓΛΑΥΚΟΣ ΦΕΤΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΣ, Κ.Α. Ατλαντικός Ωκεανός FAO 34, χώρα παραγωγής Ισπανίας, με ημερομηνία κατάψυξης 08-04-24, ημερομηνία συσκευασίας 02-10-24, ημερομηνία ανάλωσης 08-04-26 και αριθμό παρτίδας LOT 49930924 που παράγεται από την επιχείρηση ΓΟΓΓΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε.
Το προϊόν εξετάστηκε από το Α' Τμήμα της Χημικής Υπηρεσίας Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε. και χαρακτηρίστηκε μη κανονικό, μη ασφαλές διότι βρέθηκε να περιέχει ποσότητα υδραργύρου σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω τροφίμου και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόννα μην το καταναλώσουν.
Πόλεμος στο Ιράν: Όλα δείχνουν ότι ο Χαμενεί είναι νεκρός - Πώς φτάσαμε στη σύρραξη και ποια η επόμενη ημέρα
Συναγερμός στη βάση της Σούδας: «Σφραγίζεται» υπό τον φόβο επίθεσης του Ιράν - Τι λέει η κυβέρνηση
Εξωγήινος Εμμανουήλ Καραλής: Αδιανόητο άλμα στα 6,17 μ. - Έγραψε ιστορία ξανά
Σπάνια πορσελάνη από την κινεζική δυναστεία Γιουάν ανακαλύφθηκε σε ναυάγιο στη Σιγκαπούρη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




