Φωτιά στην Παλαιά Φώκαια: Εκκενώνονται περιοχές, απεγκλωβίζονται κάτοικοι - Ζημιές σε σπίτια
Δύσκολη η κατάσταση - «Η φωτιά απλώθηκε αμέσως», λέει ο δήμαρχος🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ανησυχία για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (26/6) στην Παλαιά Φώκαια, με τις φλόγες να έχουν φτάσει σε σπίτια.
Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση. Για κατάσβεση επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρου της 1ηςκαι 4ης ΕΜΟΔΕ, 28 οχήματα, οκτώ αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ. Με εντολή Αρχηγού ΠΣ Αντιστράτηγου Θεοδώρου Βάγια, μεταβαίνει κλιμάκιο της ΔΑΕΕ στην πυρκαγιά για τη διερεύνηση των αιτιών της.
Εκκενώνονται τέσσερις περιοχές
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, έχουν σημειωθεί ζημιές σε σπίτια, ενώ απεγκλωβίζονται κάτοικοι από την περιοχή Θυμάρι -που νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης μέσω του 112.
Εντολή εκκένωσης έχει δοθεί και για την περιοχή Τουρκολίμανο. Λίγο μετά τις 14:30 δόθηκε εντολή εκκένωσης ακόμα δύο περιοχών, Καταφύγι και Χάρακα.
«Η φωτιά απλώθηκε αμέσως»
«Η κατάσταση είναι δύσκολη, απλώθηκε η φωτιά αμέσως, δεν υπάρχει βλάστηση υπό την έννοια δάσους αλλά πυκνή χαμηλή βλάστηση», δηλώνει στο ethnos.gr ο Δημήτρης Λουκάς, δήμαρχος Λαυρεωτικής, που βρίσκεται στο πύρινο μέτωπο.
Όπως εξηγεί, οι φλόγες έχουν εξαπλωθεί σε μεγάλη έκταση και υπάρχουν ζημιές σε σπίτια.

Η κίνηση του Μαξίμου που τίναξε την συνάντηση στον αέρα, η εκδήλωση του Τσίπρα με πρώην και νυν στελέχη τεσσάρων κομμάτων και οι βολές δια αντιπροσώπων στον Δένδια
Σε πύρινο κλοιό το Ιράν: Η σπίθα που «άναψε» το φιτίλι της εξέγερσης - Θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να εμπλακούν;
Από την εγκατάλειψη στη μεγάλη ανάπλαση: Ξεκινά το σχέδιο για τους σταθμούς Λαρίσης και Πελοποννήσου
Πώς θα προχωρήσει από εδώ και πέρα η κυβέρνηση στο αγροτικό - Γιατί δε θα γίνει και δεύτερη συνάντηση σήμερα στο Μαξίμου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




