Έκρηξη λέβητα σε σχολείο στις Σέρρες: Αναβαθμίστηκε σε κακούργημα η κατηγορία
Το δικαστήριο αποφάσισε για τους 8 από τους 11 κατηγορουμένους την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου από πλημμέλημα σε κακούργημα, με κατηγορία παράβασης κανόνων οικοδομικής δραστηριότητας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με την έκρηξη λέβητα που σημειώθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 2022, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 11χρονου μαθητή και τον τραυματισμό ακόμη δύο.
Το δικαστήριο αποφάσισε για τους 8 από τους 11 κατηγορουμένους την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου από πλημμέλημα σε κακούργημα, με κατηγορία παράβασης κανόνων οικοδομικής δραστηριότητας, που είχε αποτέλεσμα το θάνατο και βαριές σωματικές βλάβες.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η αναβάθμιση του κατηγορητηρίου αφορά τον μηχανικό και επικεφαλής του εργοταξίου, τον υπεύθυνο του συνεργείου ηλεκτρολογικών εργασιών και τους έξι υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών, «λόγω ενσυνείδητης αμέλειας που είχε αποτέλεσμα το θάνατο».
Παράλληλα, οι άλλοι τρεις, ο τότε διευθυντής του σχολείου, ο τότε διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ο τότε συντονιστής έργου παραπέμπονται λόγω συνάφειας με τους πρώτους οκτώ, όμως, για ασυνείδητη αμέλεια.
Η εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί στους 8 κατηγορουμένους για κακούργημα απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα.
Το δικαστήριο παραπέμπει την υπόθεση στο αρμόδιο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.
«Ώρα μηδέν» για τους αγρότες: Την Πέμπτη οι κρίσιμες αποφάσεις - Το σενάριο για Χριστούγεννα με μπλόκα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Επτά συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι - Ανάμεσά τους η μητέρα και η πεθερά του αρχηγού
ΗΠΑ: Η θέση των ΗΠΑ για την Τουρκία και τα F-35 δεν έχει αλλάξει - Μπλόκο λόγω S-400
Συναγερμός στο Ιράκ: Ο Τίγρης ποταμός κινδυνεύει με ερημοποίηση - «Χωρίς νερό, δεν υπάρχει ζωή»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



