Μετανάστης από τη Λιβύη: «Πλήρωσα 3.500 ευρώ για να φτάσω στην Κρήτη – Μας συνόδευαν μασκοφόροι οπλισμένοι με καλάσνικοφ»
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις Αιγύπτιου μετανάστη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δράση των κυκλωμάτων που διακινούν μετανάστες από τη Λιβύη προς την Κρήτη φέρνει στο φως μαρτυρία μετανάστη στο neakriti.gr.
Σύμφωνα με όσα περιγράφει ο Αιγύπτιος, ο οποίος μιλά ελληνικά, τα καραβάνια ξεκινούν από το Τομπρούκ της Λιβύης και φτάνουν στην Κρήτη, με κάθε επιβάτη να πληρώνει περίπου 3.500 ευρώ για τη μεταφορά. Όπως λέει χαρακτηριστικά, ταξίδεψε με ένα μικρό πλοίο μαζί με περίπου 400 ακόμη άτομα. «Δεν ήμασταν μόνο Αιγύπτιοι. Ήμασταν και από Σουδάν, Μπαγκλαντές και Πακιστάν», σημειώνει.
Αποκαλύπτει ακόμη ότι μέχρι τα ελληνικά χωρικά ύδατα τους συνοδεύουν μασκοφόροι άνδρες οπλισμένοι με καλάσνικοφ. Στο σημείο αυτό, οι μετανάστες μετεπιβιβάζονται σε μικρές βάρκες και φουσκωτά για να αποβιβαστούν στις ακτές της Κρήτης.
Η πλέον σοκαριστική αποκάλυψη αφορά την εντολή αποβίβασης: όπως υποστηρίζει, οι μασκοφόροι έλαβαν τηλεφωνικά άδεια από ανώτερο αξιωματούχο, τον οποίο κατονομάζει ως «στρατηγό», για να επιτρέψουν την αποβίβαση των μεταναστών με κατεύθυνση την Κρήτη.
Ο μετανάστης επανέλαβε ότι το κύριο σημείο αναχώρησης για όλα τα μεγάλα καράβια που μεταφέρουν μετανάστες προς την Κρήτη είναι το λιμάνι του Τομπρούκ στη Λιβύη.
Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



