Ερυθρά Θάλασσα: Δυο νεκροί από επίθεση των Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο
Επιβεβαιώνονται οι φόβοι🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Επιβεβαιώνονται, οι αρχικές πληροφορίες που διέρρευσαν το βράδυ της Δευτέρας (7/7) για ύπαρξη νεκρών από την επίθεση των Χούθι εναντίον του ελληνόκτητου πλοίου «Eternity» στην Ερυθρά Θάλασσα.
Σύμφωνα με το Reuters, οι θάνατοι, οι πρώτοι από τον Ιούνιο του 2024, ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των ναυτικών που σκοτώθηκαν σε επιθέσεις εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα σε έξι.
Νωρίτερα, η βρετανική υπηρεσία UKMTO (United Kingdom Maritime Trade Operations) είχε ανακοινώσει ότι το Eternity C «παραμένει περικυκλωμένο από μικρά (ταχύπλοα) σκάφη και συνεχίζει να δέχεται επιθέσεις».
Μετά την επίθεση, το πλοίο παρέμενε ακινητοποιημένο στην περιοχή και το πλήρωμα διατάχθηκε να εγκαταλείψει το πλοίο, αλλά οι σωσίβιες λέμβοι είχαν καταστραφεί, πρόσθεσαν δύο πηγές με γνώση του θέματος.
Οι απειλές του Ταλ Ντίλιαν μέσω Νίξον, η διαφοροποίηση Κικίλια για το αίσχος της δίκης των Τεμπών και ο τολμηρός Πελεγρίνης που βλέπει τον Ανδρουλάκη πρωθυπουργό
ΗΠΑ-Ιράν: Τι ζητά η κάθε πλευρά για να σταματήσει ο πόλεμος - Το «πικρό χάπι» και το θρίλερ των 15 σημείων
«Τους έχουνε πιάσει, πρέπει να τα κλείσω όλα»: Συνεχείς οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα με τις απάτες κατά του ΕΦΚΑ
Πακέτο με «μόνιμα» και «έκτακτα» μέτρα από την κυβέρνηση: Αποκαλυπτήρια σήμερα για το νέο κατώτατο μισθό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




