Τρίκαλα: Στο νοσοκομείο άνδρας μετά από τσίμπημα αράχνης «μαύρης χήρας»
Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στο νοσοκομείο των Τρικάλων νοσηλεύεται ένας άνδρας, ο οποίος τσιμπήθηκε από αράχνη «μαύρη χήρα», ενώ του χορηγήθηκε η προβλεπόμενη αγωγή και πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Συγκεκριμένα, η μαύρη χήρα (Latrodectus mactans) είναι ένα είδος δηλητηριώδους αράχνης, που είναι γνωστή για το πολύ ισχυρό δηλητήριο που έχει, ενώ το μαύρο χρώμα της με το χαρακτηριστικό κόκκινο σχήμα κλεψύδρας στην κοιλιά της, την κάνει να ξεχωρίζει, όπως αναφέρει το trikalavoice.gr. Επίσης, το θηλυκό σκοτώνει το αρσενικό μετά τη σύζευξη, κάτι που αποτελεί και τον λόγο του ονόματος που έχει λάβει.
Η μαύρη χήρα είναι επικίνδυνη, αλλά όχι θανάσιμη για υγιείς ενήλικες, με το δηλητήριό της να επηρεάζει το νευρικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο, μυϊκές κράμπες, ναυτία ή ιδρώτα. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε μικρά παιδιά, ηλικιωμένους ή ευάλωτα άτομα.
Σκληρό «πόκερ» Τραμπ-Ζελένσκι στη Φλόριντα για την ειρήνη στην Ουκρανία - Τα «αγκάθια» και οι «κόκκινες» γραμμές
Σε τροχιά σύγκρουσης οι αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους - Σκέψεις για κλείσιμο και των παράδρομων
Μπριζίτ Μπαρντό: «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» - H πορεία μιας θρυλικής σταρ
Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο OPEN με Άντζελα Δημητρίου και Λευτέρη Πανταζή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



