Φωτιά στην Κεφαλονιά: Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις η Πυροσβεστική
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν επίσης να προστατεύσουν από τις φλόγες το ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στον Καραβάδο Κεφαλονιάς. Οι πυροσβέστες παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς υπάρχει ακόμα κίνδυνος αναζωπυρώσεων, αλλά οι ήπιοι άνεμοι διευκολύνουν το έργο τους.
Εκκενώθηκαν οικισμοί
Η φωτιά, η οποία αρχικά απείλησε κατοικημένες περιοχές λόγω των ισχυρών ανέμων, οδήγησε στην αποστολή μηνύματος από το 112 για την εκκένωση των οικισμών Καραβάδος, Δοριζάτα και Κεραμειές προς το Αργοστόλι.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν συνολικά 40 πυροσβέστες, 3 πεζοπόρα τμήματα, 12 οχήματα, δεκάδες εθελοντές, καθώς και 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.
Ενισχύσεις έφτασαν το μεσημέρι με 22 επιπλέον πυροσβέστες. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν επίσης να προστατεύσουν από τις φλόγες το ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα.
Δύο συλλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων για την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού - Πώς διέφυγε ο κρατούμενος
«Δεν μπορώ να ανασάνω, με έχει μαχαιρώσει» - Οργή στη Βρετανία με το βίντεο λίγο πριν τον θάνατο 18χρονου
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Σοκάρουν τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής - Με 45 μαχαιριές σκότωσε την 39χρονη ο δράστης
Η ανασκαφή του αιώνα στη Γαλλία: Η Παναγία των Παρισίων μετατράπηκε σε αρχαιολογικό χώρο - Τα παράξενα ευρήματα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



