Φωτιά στην Κερατέα: «Υπάρχει βίντεο που δείχνει ένα άτομο να κινείται ύποπτα» – Τι καταγγέλλει ο αντιδήμαρχος Σαρωνικού
Οι Αρχές έχουν εντοπίσει το σημείο εκκίνησης της πυρκαγιάς και εξετάζουν καταθέσεις μαρτύρων και βίντεο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κερατέα φαίνεται να έχει προκληθεί από εμπρησμό. Τον ισχυρισμό αυτό ενισχύει ο αντιδήμαρχος Σαρωνικού, Σταύρος Πετρόπουλος, αναφέροντας ότι «υπάρχει βίντεο που δείχνει ένα άτομο να κινείται ύποπτα» ενώ πρόσθεσε πως βρέθηκε γκαζάκι στην περιοχή.
«Το υλικό αυτό και τα γκαζάκια τα έχει πάρει η Πυροσβεστική για να βγάλει τα συμπεράσματά της. Εμείς κάναμε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο όπου ανακοινώθηκαν 7 μέτρα στήριξης προς του δημότες της περιοχής της Παλαιάς Φώκαιας για το Θυμάρι όπου πέρασε η φωτιά», ανέφερε σχετικά ο αντιδήμαρχος Σαρωνικού, Σταύρος Πετρόπουλος.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Κωνσταντίνος Τσίγκας ανέφερε πως η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει συλλέξει στοιχεία από την πρώτη στιγμή απ’ όλη την περίμετρο της περιοχής, ενώ ο Γιώργος Παπαβασιλείου, Πυρομετεωρολόγος Ερευνητής Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σχολίασε πως θα πρέπει να εστιάσουμε στην έναρξη της πυρκαγιάς αλλά και στην καλύτερη διαχείριση των πυρκαγιών.
Η Ανατολική Αττική μετρά τις πληγές της
Την ίδια στιγμή η Ανατολική Αττική μετρά τις πληγές της μετά τη μεγάλη φωτιά στην Κερατέα που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα και κατέστρεψε σπίτια.
Συνολικά έγιναν στάχτη 15.808 στρέμματα εκ των οποίων:
- 11.267 στρέμματα χορτολιβαδικές και θαμνώδεις
- 2.519 στρέμματα ετερογενείς/γεωργικές
- 811 στρέμματα άλλες χρήσεις
- 643 στρέμματα βοσκότοποι
- 440 στρέμματα ανοικτοί χώροι με ελάχιστη βλάστηση
- 127 στρέμματα καλλιέργειες
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του οπαδού του ΠΑΟΚ από οπαδό του Άρη στη Θεσσαλονίκη
Το μήνυμα όξυνσης του πολέμου από τον Μοντζντάμπα Χαμενεϊ, η σκληρή πραγματικότητα και η παγίδευση του Τραμπ
130 χρόνια ιστορίας «θάφτηκαν» από τις κατολισθήσεις και την αδιαφορία - Πώς φτάσαμε στο κλείσιμο του Οδοντωτού Καλαβρύτων
Η ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ που άδειασε τον Βορίδη και δικαίωσε τον Βάρρα, η απειλή του Σαμαρά στον Μητσοτάκη και τα προγνωστικά για τους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




