Φωτιές σε Αρκαδία και Θεσπρωτία: Εξετάζεται η πιθανότητα να ξεκίνησαν από κεραυνούς
54 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Δύο νέες πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας και στη Θεσπρωτία εκδηλώθηκαν τις απογευματινές ώρες σήμερα, πιθανότατα από κεραυνούς.
Η πρώτη εκδηλώθηκε στη θέση Βεδουρίτσα του δήμου Μεγαλόπολης και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 37 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Κερασοχωρίου του δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας.
Για την κατάσβεση της επιχειρούν 22 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου της 8ης ΕΜΟΔΕ, πέντε οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Και οι δύο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές.
Συνολικά το τελευταίο 24ωρο, από ώρα 18:0 της 17-08-2025 έως 18:00 της 18-08-2025, εκδηλώθηκαν 54 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, από τις οποίες οι 40 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 14.
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
«Άπιαστο όνειρο» για τον Τραμπ η συμμαχία για τα Στενά του Ορμούζ: «Όχι» από Ελλάδα και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ
«Το "παιδί" έχει όνομα, Κλεομένης»: Έρχονται στοιχεία που θα «ρίξουν φως» στη δολοφονία του 20χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ
Απεργία των ταξί από την Τρίτη έως και την Παρασκευή στην Αττική
Έξι χρόνια από τον εφιαλτικό Μάρτη - «γδάρτη» που χάθηκε μία Καλαμάτα και κυκλοφορούσαμε με άδεια μέσω sms
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



