Παράνομη ταφή ζώων σε χώρο όπου παίζουν παιδιά στο Γουδί, εδώ και τέσσερα χρόνια - Διατάχθηκε έρευνα
Έπειτα από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής στον Δήμο Αθηναίων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Αντιδράσεις και αποτροπιασμό προκαλεί η αποκάλυψη ότι στο Άλσος της Χωροφυλακής στο Γουδί πραγματοποιούνταν τα τελευταία χρόνια παράνομες ταφές ζώων συντροφιάς, σε απόσταση αναπνοής από παιδική χαρά και χώρους αναψυχής.
Τα μακάβρια ευρήματα
Η υπόθεση ήρθε στο φως ύστερα από ανώνυμες καταγγελίες πολιτών προς τον Δήμο Αθηναίων. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, δημοτικοί υπάλληλοι που μετέβησαν στο σημείο εντόπισαν θαμμένες σορούς και οστά ζώων σε χώρο που χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατοντάδες κατοίκους και παιδιά.
Ο χώρος αποκλείστηκε άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ ο Δήμος Αθηναίων επιβεβαίωσε ότι η πρακτική αυτή λάμβανε χώρα από το 2021. Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος ανέφερε ότι διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση των ευθυνών και των ακριβών συνθηκών υπό τις οποίες αποφασίστηκε η χρήση του άλσους ως άτυπου νεκροταφείου ζώων.
Δημοτικοί σύμβουλοι χαρακτηρίζουν την κατάσταση «υγειονομική βόμβα» για τον αστικό ιστό, επισημαίνοντας τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ζητώντας πλήρη διαφάνεια και απόδοση ευθυνών.
Τα πορίσματα της ΕΔΕ αναμένεται να ρίξουν φως στον τρόπο με τον οποίο επελέγη ο συγκεκριμένος χώρος για την ταφή, καθώς και στο ποιοι ενδεχομένως έδωσαν σχετικές εντολές ή επέτρεψαν τη συνέχιση αυτής της πρακτικής.
Νέα κίνητρα για να στελεχώσουν οι γιατροί τα νησιά και τις άγονες περιοχές - Οι κενές θέσεις και τα αγκάθια
Το σχέδιο των ψύχραιμων στου Μαξίμου για τους αγρότες, τα καρφιά σε Καραμανλή και Σαμαρά και η Γκίλφοϊλ με τον Πάτση
Τι θα κάνει η κυβέρνηση με τα μπλόκα των αγροτών - Πώς αντιμετωπίζει Σαμαρά - Καραμανλή
Η μοναξιά του σχοινοβάτη: Η ΕΕ ισορροπεί ανάμεσα σε Τραμπ και Ουκρανικό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




