FT: Η δημογραφική κρίση οξύνεται στην Ελλάδα - «Λουκέτο» σε 766 σχολεία
Φέτος, τα 766 από τα 14.857 σχολεία της Ελλάδας δεν θα λειτουργήσουν🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Τη λειτουργία περισσότερων από 750 σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά θα αναστείλει η Ελλάδα, καθώς η βουτιά στις γεννήσεις έχει μειώσει τον αριθμό των μαθητών, σημειώνει η εφημερίδα "Financial Times" σε ρεπορτάζ της για το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας.
Όπως αναφέρει μάλιστα, το κλείσιμο των σχολείων - το οποίο αντιστοιχεί σε πάνω από 5% των σχολείων - επεκτείνεται πέρα από απομονωμένα χωριά και νησιά, επηρεάζοντας και περιοχές της Αττικής.
Τα στοιχεία
Τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας δείχνουν πτώση κατά 111.000 στον αριθμό των μαθητών της Α' Δημοτικού στη διάρκεια της τελευταίας επταετίας, ήτοι πτώση 19% από το 2018.
Φέτος, τα 766 από τα 14.857 σχολεία της Ελλάδας δεν θα λειτουργήσουν, καθώς δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον ελάχιστο αναγκαίο αριθμό μαθητών των 15.
Οι αξιωματούχοι αναγνωρίζουν τις συνέπειες που έχει το κλείσιμο των σχολείων, ιδίως στις αγροτικές περιοχές, όπου ορισμένα παιδιά αναγκάζονται να διανύουν έως και 80 χιλιόμετρα καθημερινά. Ωστόσο, οι δημογράφοι τονίζουν ότι τα οικονομικά κίνητρα από μόνα τους δεν μπορούν να αντιστρέψουν την πτωτική τάση των γεννήσεων.
Νέος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Άγρια συμπλοκή στο Ίλιον - Αναφορά για πυροβολισμούς
Νέα επίθεση Μασκ στην Ευρώπη: Η Ε.Ε. δεν είναι Δημοκρατία - Πολλοί προδότες Ευρωπαίοι πολιτικοί
«Θετικό βήμα» το νέο δόγμα Τραμπ για τη στρατηγική ασφάλεια, δηλώνει το Κρεμλίνο - Τα δεδομένα για το Ουκρανικό και ο φόβος της Ε.E.
Οι μισοί Ευρωπαίοι χάνουν σημαντικές στιγμές βγάζοντας φωτογραφίες: Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη τους βοηθά να παραμείνουν… παρόντες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



