Σεισμός στην Εύβοια: Πώς δεν υπήρξαν ζημιές με τέτοια ένταση; Η εξήγηση Λέκκα
«Από τα δεδομένα που έχουμε τώρα πρέπει να ήταν ο κύριος σεισμό» είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Για τον ισχυρό σεισμό που «χτύπησε» τα ξημερώματα της Τρίτης, τα Στύρα Ευβοίας και έγινε αισθητός και στην Αττική μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.
Ο καθηγητής γεωλογίας, μιλώντας στο OPEN και το «10 παντού», ανέφερε πως «από τα δεδομένα που έχουμε τώρα πρέπει να ήταν ο κύριος σεισμός».
Και πρόσθεσε «από την πρώτη στιγμή διαπιστώσαμε ότι αυτή η περιοχή δεν είναι ικανή να δώσει κάποιον υψηλό σεισμό καθώς είναι μια περιοχή με όχι υψηλή σεισμικότητα, με όχι πολλά και μεγάλα ρήγματα, έτσι διαπιστώσαμε ότι μπορεί να είναι ο κύριος σεισμός».
«Έχει κάνει γύρω στους 20 μικρούς μετασεισμούς»
Στην συνέχεια τόνισε, «συνεδριάσαμε αμέσως μετά τον σεισμό όλοι οι συνάδελφοι. Καταλήξαμε στο ίδιο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να εγείρει άλλα ρήγματα και ότι η περιοχή δεν δίνει μεγάλους σεισμούς. Έχει κάνει γύρω στους 20 μικρούς μετασεισμούς που δεν γίνονται αντιληπτοί».
Σε ερώτηση γιατί δεν είχαμε ζημιές, ο κ. Λέκκας είπε ότι «οι ζημιές δεν έχουν αντίκρυσμα με το μέγεθος του σεισμού, αλλά με το είδος του ρήγματος, της κίνησης, η κατευθυντικότητα. Επίσης, είχαμε μικρές επιταχύνσεις γιατί οι μεγάλες επιταχύνσεις είναι αυτές που καταστρέφουν τα κτίρια».
Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε
Πήγε ανυποψίαστος στο ΑΤ για καταγγελία και βρέθηκε κρατούμενος για τα μπλόκα - Το χρονικό της απίστευτης υπόθεσης
Νέο τελεσίγραφο Τραμπ σε Ζελένσκι: Του έδωσε προθεσμία λίγων ημερών - «Απάντα στην πρόταση για ειρήνη»
«Μου φώναζε "χτύπα με ρε"»: Οι πρώτες δηλώσεις του οδηγού λεωφορείου που ξυλοκοπήθηκε στο Ζωγράφου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




