Λέκκας για τον σεισμό στην Αμοργό: «Περιμένουμε δονήσεις που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 5 Ρίχτερ»
«Δεν είναι ανησυχητικός ο σεισμός - Αναμενόμενα τα φαινόμενα» είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Με σεισμό 3,9 Ρίχτερ ξύπνησε η Αμοργός το πρωί της Δευτέρας (15/9), προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους και ξυπνώντας τους μνήμες από το μπαράζ σεισμών τον Φεβρουάριο.
Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ, και η δόνηση είχε επίκεντρο 26 χλμ ΝΔ από την Αμοργό.
3️⃣9️⃣ 🟠 Σεισμός M 3.9, 15/09 06:53, βάθος 5 χλμ, 26 χλμ ΝΔ από Αμοργός.
— EQGR (@eqgr) September 15, 2025
Αυτόματη Λύση, EAA/ΓΙ#σεισμος #seismos pic.twitter.com/gThrMipod0
Λέκκας: «Δεν είναι ανησυχητικός ο σεισμός»
Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός. Όπως τόνισε, τέτοιες δονήσεις θεωρούνται φυσιολογικές μετά τη σεισμική έξαρση που σημειώθηκε στις αρχές του χρόνου. «Δεν είναι ανησυχητικός ο σεισμός. Είναι μέσα στο πρόγραμμα μετά τη μεγάλη κρίση του Φεβρουαρίου. Στην περιοχή περιμένουμε δονήσεις που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 5 Ρίχτερ», υπογράμμισε.
Οι επιστήμονες παρακολουθούν στενά τη σεισμικότητα στην ευρύτερη θαλάσσια ζώνη μεταξύ Αμοργού και Σαντορίνης, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα ενεργή. Αν και τα φαινόμενα κρίνονται μέχρι στιγμής αναμενόμενα, οι ειδικοί τονίζουν ότι η προσοχή πρέπει να παραμείνει αυξημένη, ώστε να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση και ετοιμότητα σε περίπτωση νέας ισχυρής δόνησης.
Δραματικές ώρες στη Λακωνία: Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα της
Κακοκαιρία Byron: Τι θα γίνει με τον μισθό όσων δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τους
Πανικός στη αεροσκάφος: Φωτιά σε διάδρομο απογείωσης γέμισε με καπνούς Airbus A320 με 180 επιβαίνοντες
Mega deal στα σκαριά στον τομέα της ψυχαγωγίας: Η Netflix κοντά στην αγορά της Warner Bros!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



