Δέκα έγκλειστοι προκρίθηκαν στον διαγωνισμό της μαθηματικής εταιρείας
Φέτος, είναι η δεύτερη χρονιά που μαθητές φυλακών που παρακολουθούν μαθήματα στο παράρτημα του 6ου Γυμνασίου Βόλου θα συμμετέχουν στον πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στον 79ο πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό, που διεξάγεται το Σάββατο, 10 Νοεμβρίου, στον Βόλο παίρνουν μέρος τουλάχιστον 600 μαθητές από γυμνάσια και λύκεια της Μαγνησίας, με ευθύνη του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Ανάμεσα σε αυτούς, θα είναι και δέκα μαθητές, έγκλειστοι στις φυλακές Χιλιαδούς, οι οποίοι -μέσω του διαγωνισμού μαθηματικών- αποκτούν «δίαυλο επικοινωνίας» με συμμαθητές τους από άλλα σχολεία.
Φέτος, είναι η δεύτερη χρονιά που μαθητές των φυλακών που παρακολουθούν μαθήματα στο παράρτημα του 6ου Γυμνασίου Βόλου θα συμμετέχουν στον πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους στην επίλυση μαθηματικών προβλημάτων.
Πέρυσι, σύμφωνα με το taxydromos.gr, για πρώτη φορά είχαν συμμετάσχει στον διαγωνισμό εννέα έγκλειστοι μαθητές και φέτος αναμένεται να λάβουν μέρος περίπου δέκα μαθητές της Β' και Γ' Γυμνασίου. «Είναι πολύ σημαντικό να νιώσουν μέρος της μαθητικής κοινότητας. Πέρα από τη χαρά της συμμετοχής στον διαγωνισμό και ασχέτως με τις επιδόσεις, θα λάβουν και πιστοποιητικό συμμετοχής που είναι πολύ σημαντικό για το δικό τους portofolio», ανέφερε η πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Στέλλα Δημητρακοπούλου.
Διπλό φονικό στη Φθιώτιδα: Ο 45χρονος θείος σκότωσε τα δύο ανίψια του - «Δεν μου φέρονταν καλά»
Προειδοποίηση Λέκκα: Το Ρέθυμνο πρέπει να είναι προετοιμασμένο για τσουνάμι
7 στους 10 θέλουν πολιτική αλλαγή, αλλά η ΝΔ αδιαφιλονίκητη πρώτη: Πρόβλημα της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης;
«Προσωρινή παύση» από την ΕΡΤ στην εκπομπή του Σιαδήμα, μετά την εμφάνιση του καταδικασμένου χρυσαυγίτη Ηλιόπουλου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



