Ζακ Κωστόπουλος: Πλήθος κόσμου στη χτεσινή πορεία για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του
«Η Zackie ζει» φώναξαν οι διαδηλωτές🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Με κεντρικό σύνθημα η «Zackie ζει», εκατοντάδες άτομα πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας, χθες, ανήμερα της μαύρης επετείου της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου. Ο ακτιβιστής άγρια δολοφονήθηκε πριν 7 χρόνια μετά από λιντσάρισμα στην οδό Γλάδστωνος, στο κέντρο της Αθήνας.
Οι διαδηλωτές μετονόμασαν την οδό Γλάδστωνος σε οδό Zackie Oh, άφησαν λουλούδια και έγραψαν συνθήματα για τη δολοφονία του ακτιβιστή για τα LGBT+ δικαιώματα ενώ φώναξαν και για δικαίωση κρατώντας πανό που έγραφαν «Οργή και Θλίψη, η Zackie θα μας λείψει».
Όπως είχε προγραμματιστεί, η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:00, ενώ κατέληξε στο περίπτερο της διεθνούς αποστολής αλληλεγγύης προς τη Γάζα, Global Sumud Flotilla, στα Προπύλαια. Οι διαδηλωτές ενώθηκαν με την πορεία για τη δολοφονία του Μοχάμεντ Καμράν στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.



Νέα Υόρκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την πόλη λόγω σφοδρής χιονοθύελλας
Μια ανάσα από τη σύγκρουση ΗΠΑ - Ιράν: Θα χτυπήσει ο Τραμπ το Ιράν; Τα πιθανά τέσσερα σενάρια
Χάος στο Μεξικό μετά τον θάνατο του «El Mencho»: Απαγόρευση κυκλοφορίας και προειδοποιήσεις σε ξένους πολίτες
Κούλουμα στον Λόφο του Φιλοπάππου: Χαρταετοί χρωμάτισαν τον ουρανό της Αθήνας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



