Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο: Προειδοποιήσεις Λέκκα για κατολισθήσεις
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ τόνισε ότι ο σεισμός σημειώθηκε σε περιοχή με αυξημένη σεισμικότητα και ενεργά ρήγματα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 05:49 τα ξημερώματα της Τετάρτης (01/10) στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ζακύνθου, με επίκεντρο 12 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του Κεριού και εστιακό βάθος 17,9 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Φόβος για κατολισθήσεις
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι ο σεισμός σημειώθηκε σε περιοχή με αυξημένη σεισμικότητα και ενεργά ρήγματα που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν ισχυρότερες δονήσεις. Όπως υπογράμμισε, πρόκειται για «γνωστή» σεισμογενή ζώνη που παρακολουθείται στενά από τους επιστήμονες.
Ο κ. Λέκκας επανέλαβε την ανάγκη αυστηρής τήρησης της απαγόρευσης προσέγγισης στις δυτικές απόκρημνες παραλίες του νησιού, όπως το Ναυάγιο, λόγω του αυξημένου κινδύνου κατολισθήσεων.
«Παρακολουθούμε διαρκώς την εξέλιξη του φαινομένου», κατέληξε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, επισημαίνοντας την ανάγκη εγρήγορσης αλλά όχι πανικού.

Για ποιο λόγο προφυλακίστηκε η 46χρονη για τη Marfin - Το σκεπτικό του εισαγγελέα και η νομική αντεπίθεσή της
Χρυσός Τεντόγλου! Πρωταθλητής Ευρώπης για τέταρτη σερί φορά!
Το βίντεο από τη μυστική μεταφορά του Τραμπ με φορτηγό τροφοδοσίας - Τι πραγματικά συνέβη στην Άγκυρα
Αντίστροφη μέτρηση για τη σπάνια ολική έκλειψη ηλίου: Από πού θα είναι ορατή - Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



