Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο: Προειδοποιήσεις Λέκκα για κατολισθήσεις
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ τόνισε ότι ο σεισμός σημειώθηκε σε περιοχή με αυξημένη σεισμικότητα και ενεργά ρήγματα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 05:49 τα ξημερώματα της Τετάρτης (01/10) στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ζακύνθου, με επίκεντρο 12 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του Κεριού και εστιακό βάθος 17,9 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Φόβος για κατολισθήσεις
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι ο σεισμός σημειώθηκε σε περιοχή με αυξημένη σεισμικότητα και ενεργά ρήγματα που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν ισχυρότερες δονήσεις. Όπως υπογράμμισε, πρόκειται για «γνωστή» σεισμογενή ζώνη που παρακολουθείται στενά από τους επιστήμονες.
Ο κ. Λέκκας επανέλαβε την ανάγκη αυστηρής τήρησης της απαγόρευσης προσέγγισης στις δυτικές απόκρημνες παραλίες του νησιού, όπως το Ναυάγιο, λόγω του αυξημένου κινδύνου κατολισθήσεων.
«Παρακολουθούμε διαρκώς την εξέλιξη του φαινομένου», κατέληξε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, επισημαίνοντας την ανάγκη εγρήγορσης αλλά όχι πανικού.

«Μικρά, ανθισμένα νησιά»: Η πόλη που μετατρέπει τα παρτέρια των δρόμων σε μικρούς βιότοπους
Τις γαλάζιες «αρρυθμίες» θέλει να ρυθμίσει η κυβέρνηση: Οι τοποθετήσεις που άναψαν φωτιά και η επιχείρηση... ήρεμα νερά
Έκρηξη στην Πλάκα: Ανασύρθηκε νεκρή γυναίκα από τα συντρίμμια - Μεγαλώνει η αγωνία για τους πέντε αγνοούμενους
Πυροβολισμοί στον Άγιο Παντελεήμονα: Τραυμάτισαν 10χρονο κορίτσι - Κάλυκες και σπασμένα τζάμια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




