Πέθανε ο Γρηγόρης Ριζόπουλος πρόεδρος της ΠΕΚΑΜ
Ο Γρηγόρης Ριζόπουλος γεννήθηκε στη Λάγκα Καστοριάς το 1929🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Το ΚΚΕ με λύπη ανακοινώνει το θάνατο του Γρηγόρη Ριζόπουλου, προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ).
Ο Γρηγόρης Ριζόπουλος γεννήθηκε στη Λάγκα Καστοριάς, στις 24/5/1929, παιδί πολυμελούς οικογένειας αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, που έδωσε πολλά θύματα στον αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια εκείνη την περίοδο.
Την περίοδο της ανάπτυξης της ηρωϊκής εποποιίας του ΔΣΕ, συμμετέχει στη δράση του και γίνεται μέλος του ΚΚΕ. Λόγω της δράσης που ανέπτυξε, εξορίστηκε το 1947 στη νήσο Αλόννησο και το 1948 μετέβη ως εξόριστος στον Καραβόσταμο Ικαρίας. Από το 1949 ως το 1953 βρίσκεται εξόριστος στο Μακρονήσι. Από το 1949 στο Α.Ε.Τ.Ο και Ε.Σ.Α.Ι. και το 1952 στο Β.Ε.Τ.Ο. Κράτησε αλύγιστη στάση απέναντι στα βασανιστήρια και τις πιέσεις που ο ταξικός αντίπαλος επέβαλε.
Μετά την εξορία, σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ως αρχιτέκτων μηχανικός.
Κατά την περίοδο 1989-1991 έδωσε μάχη για την επικράτηση των επαναστατικών δυνάμεων στις γραμμές του ΚΚΕ.
Ήταν μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, με πάρα πολλές διακρίσεις. Σε διάφορους διαγωνισμούς, που έλαβε μέρος, με τα γλυπτά του έργα, έλαβε Α' και Β΄ βραβεία. Ανάμεσα στα πιο σπουδαία έργα, που φιλοτέχνησε, ήταν το άγαλμα του "Μακρονησιώτη Αγωνιστή", που σήμερα δεσπόζει στη Μακρόνησο.
Το ΚΚΕ, καταλήγει η ανακοίνωση του Κόμματος «εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αλύγιστου συντρόφου και προέδρου της ΠΕΚΑΜ. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, στις 14.00, από το Νεκροταφείο Παπάγου».
«Πνίγεται» στα πλαστικά η Ελλάδα που ψηφίζει νόμους αλλά δεν τους εφαρμόζει - Η στρατηγική του WWF για τη ρύπανση
Τα σενάρια αποστασίας στο ΠΑΣΟΚ, η παγωνιά στο Μαξίμου για Αβραμόπουλο και το ευρωπαϊκό πάρτι των servicers
«Μας άφησαν μόνους»: Μεγαλώνει η οργή στη Βενεζουέλα για τις αρχές - Κάποιοι περιμένουν ακόμα τα σωστικά συνεργεία
Ποιος είναι ο Ουκρανός ολιγάρχης που τραυματίστηκε σοβαρά στην έκρηξη στο Μονακό - Ακρωτηριάστηκε η σύζυγός του, ψάχνουν τον δράστη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



