Σάλος για τη δήλωση Πορτοσάλτε ότι «ήρθαν οι οικολόγοι και έφεραν και τα λυκάκια»
Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία έκανε καταγγελία στο ΕΣΡ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Την αντίδραση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) προκάλεσε ο Άρης Πορτοσάλτε, ο οποίος με δηλώσεις του κατηγόρησε τους οικολόγους πως ευθύνονται που η άγρια ζωή «κατεβαίνει» πιο κοντά στις πόλεις, σχολιάζοντας την είδηση για τα λυκάκια που βρέθηκαν στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.
Η ΠΦΠΟ προχώρησε σε επίσημη καταγγελία προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης καταγγέλλοντας ότι τέτοιες δηλώσεις αναπαράγουν ψευδείς και επικίνδυνους αστικούς μύθους, που εδώ και χρόνια υπονομεύουν το έργο των περιβαλλοντικών οργανώσεων και ενισχύουν την καχυποψία απέναντι στην επιστημονική διαχείριση της άγριας πανίδας.
Όπως αναφέρει η ομοσπονδία, σχολιάζοντας βίντεο που έδειχνε ελάφι σε λίμνη και λύκους στην όχθη, ο Άρης Πορτοσάλτε ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ήρθαν οι οικολόγοι και φέρανε και τα λυκάκια», και ότι «οικολογικές οργανώσεις χρηματοδοτούμενες από την Ευρώπη έβαλαν άγρια ζωή στα βουνά».
Σύμφωνα με την καταγγελία, πρόκειται για ψευδείς ισχυρισμούς που αναπαράγουν έναν παραπλανητικό και επικίνδυνο μύθο για τον άνθρωπο και τη φύση και δυσφημούν περιβαλλοντικές και φιλοζωικές οργανώσεις».
Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει πως η άγρια ζωή είναι αναπόσπαστο μέρος των βουνών, πολύτιμο για την οικολογική ισορροπία, και χαρακτηρίζει «ανεπίτρεπτους» τέτοιους ισχυρισμούς από μέσο εθνικής εμβέλειας, προειδοποιώντας ότι έχουν πολύ σοβαρές και επικίνδυνες προεκτάσεις, καθώς “μπορούν να πυροδοτήσουν αυτόκλητους ‘ρυθμιστές’ που θανατώνουν ζώα, με τεράστιο κόστος για ολόκληρη την αλυσίδα της φύσης.
«Άλλοι είναι αυτοί που εκτρέφουν, ‘απελευθερώνουν’ και ‘εμπλουτίζουν’ οικοτόπους χωρίς μέριμνα για τις συνέπειες στη φύση», υπογραμμίζει η ΠΦΠΟ, που επιφυλάσσεται για περαιτέρω ενέργειες.
Αναλυτικά η καταγγελία
Οι δημοσκοπήσεις που «μπλόκαραν» το Μαξίμου, η γελοία φήμη για τον Ξυλούρη που δεν είναι «Φραπές», η σύγκρουση Καρυστιανού-Ασλανίδη
Διαγωνισμοί και... αποκλεισμοί: Κόντρα ΚΤΕΛ - κυβέρνησης για το συγκοινωνιακό έργο στην περιφέρεια
Τα μέτρα - έκπληξη στο στεγαστικό, το μήνυμα στους αγρότες και οι αιχμηρές αναφορές: Τι είπε ο Μητσοτάκης στη Βουλή
Στάση εργασίας στα λεωφορεία σήμερα - Οι ώρες και οι γραμμές που δεν επηρεάζονται
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




