Γαύδος: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη μοιραία λέμβο που μετέφερε μετανάστες λίγο πριν ανατραπεί
Στοιβαγμένοι πάνω από 50 μετανάστες στην ξύλινη λέμβο, φώναζαν με απόγνωση όταν είδαν παρακείμενο σκάφος🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ένα σπαρακτικό βίντεο που καταγράφει τη μοιραία λέμβο που μετέφερε μετανάστες ανοιχτά της Γαύδου, στιγμές πριν ανατραπεί, οδηγώντας σε τρεις νεκρούς ήρθε στη δημοσιότητα.
Στο βίντεο φαίνονται οι άτυχοι μετανάστες να είναι στοιβαγμένοι στο ξύλινο πλεούμενο που παρασέρνουν τα κύματα, με φωνές απόγνωσης να ακούγονται όταν αντιλαμβάνονται το σκάφος που πλησιάζει.
Η συνέχεια του βιντεοληπτικού υλικού που κυκλοφόρησε η ΕΡΤ ήταν τραγική, καθώς η λέμβος ανετράπη και τουλάχιστον τρεις επιβαίνοντες ανασύρθηκαν νεκροί από τη θάλασσα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού.
Από το ναυάγιο, το οποίο σημειώθηκε στα 15 ναυτικά μίλια νότια του νησιού, έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 56 άτομα, ενώ οι έρευνες των πλοίων του λιμενικού και ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίζονται για την ανεύρεση αγνοουμένων.
Οι διασωθέντες μεταφέρονται με το πλοίο της FRONTEX στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης, νότια του Ρεθύμνου, ενώ από εκεί, όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υγεία τους -κυρίως συμπτώματα υποθερμίας- θα μεταφερθούν στην πλησιέστερη νοσοκομειακή μονάδα. Οι υπόλοιποι αναμένεται να φτάσουν τα ξημερώματα στο εκθεσιακό κέντρο της Αγιάς στα Χανιά για την πρώτη υποδοχή και φιλοξενία τους. Ανάμεσά τους είναι δύο γυναίκες και δύο μικρά παιδιά καλά στην υγεία τους.
Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari
Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων
Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες
Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




