Κρήτη: Επιμένουν οι αγρότες παρά τις βαριές κατηγορίες - Κλείνουν ξανά το αεροδρόμιο Ηρακλείου
Ανοιγοκλείνει το αεροδρόμιο Ηρακλείου καθώς οι αγρότες τονίζουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω παρά το βαρύ κατηγορητήριο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε εκ νέου κλείσιμο του αεροδρομίου Ηρακλείου είναι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης, παρά τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν που φτάνουν μέχρι και σε «εγκληματική οργάνωση».
Σύμφωνα με κρητικά ΜΜΕ, λίγο πριν τις 19:00, οι αγροτοκτηνοτρόφοι αποφάσισαν να αφήσουν ανοιχτό το αεροδρόμιο Ηρακλείου μέχρι τις 23:00 ώστε να διευκολυνθούν οι επιβάτες που βρίσκονται σε αναμονή στο χώρο του αεροδρομίου. Ωστόσο τόνισαν ότι το αεροδρόμιο μετά τις 23:00 θα κλείσει ξανά και θα παραμείνει κλειστό μέχρι το πρωί της Τρίτης (9/12). Τότε αναμένεται να γίνει συνέλευση για να αποφασίσουν τις επόμενες ενέργειες τους.
«Εμείς δεν είχαμε καμία πρόθεση να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο. Ζητήσαμε εξαρχής την κατανόηση των πολιτών που όπως είδαμε, είναι σε μεγάλο βαθμό, στο πλευρό μας» σημείωσε ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων του Ηρακλείου, Λευτέρης Τριανταφυλλάκης μιλώντας στο cretalive.gr.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι φεύγουν από την πίστα του αεροδρομίου, όμως θα παραμείνουν στο αεροδρόμιο και αύριο το πρωί θα γίνει νέα συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής ώστε να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του patris.gr, περίπου στις 7 το απόγευμα, επικράτησε ένταση μικρής κλίμακας, καθώς οι αγροτοκτηνοτρόφοι ζήτησαν να μετακινήσουν τα τρακτέρ τους πιο μέσα στον προαύλιο χώρο του αεροδρομίου και η αστυνομία τους εμπόδισε.
Τελικώς, τέσσερα ήταν τα τρακτέρ τα οποία μετακινήθηκαν πιο κοντά στον αεροσταθμό του «Νίκος Καζαντζάκης».
Οι βαριές κατηγορίες
Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες στην Κρήτη που συμμετείχαν στα επεισόδια στα αεροδρόμια παραπέμπονται μέχρι και για εγκληματική οργάνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, όσοι έσπασαν περίφραξη αεροδρομίου και περιπολικά, έχουν ταυτοποιηθεί.
Συνολικά, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, έχουν ταυτοποιηθεί περίπου 200 άτομα μέσα από βίντεο και φωτογραφίες. Σύμφωνα με τη Μίνα Καραμήτρου, οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν τις παρακάτω κατηγορίες:
- Απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή
- Οπλοφορία
- Οπλοχρησία
- Επικίνδυνες σωματικές βλάβες
- Φθορές κατά συρροή
- Παρακώλυση συγκοινωνιών
- Διατάραξη οικιακής ειρήνης
Παράλληλα ερευνάται και η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.
Τα επεισόδια σε Χανιά και Ηράκλειο
Υπενθυμίζεται ότι έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Κρήτη μόλις την πρώτη ημέρα κινητοποιήσεων των αγροτών με επεισόδια, ρίψη πετρών, χημικών και κρότου λάμψης σε Ηράκλειο και Χανιά και τους διαδηλωτές να βάζουν στόχο τα αεροδρόμια των δύο πόλεων.

Οι αγρότες στο Ηράκλειο «κατέλαβαν» το αεροδρόμιο, φτάνοντας μέχρι την πίστα. Έτσι, διακόπηκαν προσωρινά όλες οι πτήσεις.
Λίγη ώρα μετά τα επεισόδια στο Ηράκλειο της Κρήτης, ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομικών παρατηρήθηκε και στα Χανιά.
Σύμφωνα με το flashnews.gr, οι αγρότες κατάφεραν να σπάσουν το μπλόκο της αστυνομίας και άρχισαν να κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τους συγκρατήσουν. Ως αποτέλεσμα, το αεροδρόμιο Χανίων έμεινε για ώρα αποκλεισμένο.

Στο σημείο έπεσε βροχή από πέτρες ενώ ομάδα αγροτών αναποδογύρισε περιπολικό προκαλώντας του φθορές.

Επεισόδια στο Ηράκλειο
Μεγάλο συλλαλητήριο αγροτοκτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων έγινε στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, στις οποίες αποφάσισαν να προχωρήσουν, αντιδρώντας στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για τον πρωτογενή τομέα, που τους οδηγούν, όπως αναφέρουν, μακριά από τις περιουσίες τους, καθώς τους δημιουργούν, όπως τονίζουν, όρους κατάρρευσης.

Λίγο πριν τη 1μ.μ. υπήρξε ένταση με ρίψη χημικών και κρότου λάμψης από την αστυνομία στην προσπάθεια των αγροτών να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό και να αποκλείσουν το αεροδρόμιο στο Ηράκλειο.

Η προσυγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο, με αγροτοκτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αλιείς να σπεύδουν με τρακτέρ, αλλά και αγροτικά οχήματα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης".
Οι διοργανωτές της κινητοποίησης εκτιμούν ότι η συμμετοχή άγγιξαν τα 4.000 άτομα, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στο αεροδρόμιο, τόσο από την εθνική οδό, όσο και από την πόλη του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα οι ταξιδιώτες να αναγκάζονται να πηγαίνουν με τα πόδια, σύμφωνα με το cretalive.gr.
«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο», ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής Κτηνοτρόφων και πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ανωγείων, Βασίλης Μανουράς, ο οποίος αν και επεσήμενε ότι θα κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να μην υπάρξει ταλαιπωρία, εντούτοις ζήτησε εκ των προτέρων συγνώμη, εφόσον αυτό σε κάποιες περιπτώσεις δεν καταστεί εφικτό.

«Είναι θέμα επιβίωσης», σημείωσε ο κ. Μανουράς, διευκρινίζοντας ότι η Συντονιστική Επιτροπή αναμένεται να αποφασίσει πώς θα συνεχίσουν την κινητοποίησή τους και προς τα πού θα κατευθυνθούν.
Πάντως, οι συμμετέχοντες προσανατολίζονται σε κύκλο διαμαρτυριών που θα έχουν «επ' αόριστον» διάρκεια, ενώ ανάμεσα στα συνθήματα που αναγράφουν σε πανό είναι «δεν μιλάμε πια, διεκδικούμε».

Για εγκληματική οργάνωση παραπέμπουν τους αγρότες της Κρήτης μετά τα επεισόδια στα αεροδρόμια
Έχασε μέσα σε μια στιγμή 530 πρόβατα από την ευλογιά - «Ζούμε έναν εφιάλτη, δεν έχουμε μέλλον σε αυτή τη χώρα»
Φρίκη στο Τέξας: 22χρονη γυναίκα βρέθηκε κλειδωμένη σε κλουβί σκύλου - Την «φυλάκισαν» για τιμωρία
ΚΑΝΑΜΕ SUPERMARKET HAUL | Δύο τύποι από σπίτι (EP8)
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



