Γιατί οι αγρότες διαφωνούν να μεταφερθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ;
Εξηγεί ο αγροτοσυνδικαλιστής και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, Κώστας Ανεστίδης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Στην εμπειρία, στην τεχνογνωσία και στο μηχανισμό που διαθέτει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των αγροτικών θεμάτων, στέκονται εκπρόσωποι των αγροτών και για το λόγο αυτό, όπως υποστηρίζουν στο ethnos.gr, διαφωνούν με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ, στην οποία, σημειώνουν, ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολο να εξυπηρετηθεί ένας αγρότης, ιδίως από τη στιγμή που δεν θα ξέρει πού να αποταθεί.
Ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι το αίτημά τους για μη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ περιλαμβάνει, ως απαραίτητη προϋπόθεση, να καθαρίσει ο… κόπρος του Αυγεία από τον οργανισμό και στο εξής, μετά το σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων που προέκυψε, να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, όσοι έχουν την ευθύνη διαχείρισης των αγροτικών θεμάτων και κυρίως όσων σχετίζονται με χρήματα.
Να σημειωθεί ακόμα ότι οι εκπρόσωποι των αγροτών αναφέρουν ότι δεν έχουν καμία αντίρρηση να υπάρχει μία μεταβατική περίοδος και να λειτουργούν για κάποιο χρονικό διάστημα εκ παραλλήλου ΟΠΕΚΕΠΕ και ΑΑΔΕ για τα αγροτικά ζητήματα. Αυτό, όπως λένε, να γίνει τουλάχιστον μέχρι να μεταφερθούν στην ΑΑΔΕ όλα τα έγγραφα του ΟΠΕΚΕΠΕ και μέχρι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να αποκτήσει την απαραίτητη τεχνογνωσία, για να μπορούν να εξυπηρετούνται γρήγορα και χωρίς προβλήματα αγρότες και κτηνοτρόφοι.
«Δεν είναι έτοιμη η ΑΑΔΕ»
Ειδικότερα και σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή από τα Νέα Μάλγαρα και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, Κώστα Ανεστίδη, οι αγρότες πιστεύουν ότι αυτήν τη στιγμή δεν είναι έτοιμη η ΑΑΔΕ να σηκώσει το βάρος της διαχείρισης των ζητημάτων που χειρίζεται σήμερα ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
«Εμείς εκείνο που ζητάμε, είναι να ξεκινήσει να λειτουργεί σωστά ο ΟΠΕΚΕΠΕ, στον οποίο, όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε, γινόταν κακή διαχείριση από διάφορους... λωποδύτες. Μετά τον τεράστιο σάλο που προέκυψε και όταν καθαρίσουν τα πράγματα στον ΟΠΕΚΕΠΕ και μπούνε στη φυλακή αυτοί που πρέπει, πιστεύουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτόν, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη διαχείριση των θεμάτων και δεν θα έχουν ταυτόχρονα καμία ανοχή από το υπουργείο. Άλλωστε, για πολλά χρόνια και μέχρι το 2019 ο ΟΠΕΚΕΠΕ λειτουργούσε, τουλάχιστον σε ποσοστό 80%-90%, σε ικανοποιητικά επίπεδα. Πιστεύουμε ότι η ΑΑΔΕ ακόμα δεν είναι έτοιμη να υποδεχθεί όλο το… χαρτομάνι του ΟΠΕΚΕΠΕ και να διαχειριστεί αμέσως τα αγροτικά ζητήματα. Δεν έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία, την εμπειρία και το μηχανισμό που διαθέτει ο ΟΠΕΚΕΠΕ και φοβόμαστε ότι οι αγρότες δεν θα ξέρουν πού να απευθυνθούν στην ΑΑΔΕ, για να εξυπηρετηθούν και να βρουν το δίκιο τους. Αλλά και οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ δεν θα γνωρίζουν από την αρχή, πώς να μας εξυπηρετήσουν», λέει στο ethnos.gr ο κ. Ανεστίδης.
Ο ίδιος δεν είναι αντίθετος σε ένα μεταβατικό στάδιο, προκειμένου να μεταφερθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, κατά τη διάρκεια του οποίου θα λειτουργούν εκ παραλλήλου οι δύο υπηρεσίες.
«Δεν λέμε όχι στο να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο και να μεταφερθούν σιγά – σιγά οι αρμοδιότητες του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, ώστε η τελευταία να αποκτήσει σταδιακά την απαιτούμενη τεχνογνωσία. Θα μπορούσε για ένα διάστημα να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων, ώστε να μοιράζονται σωστά και κυρίως απολύτων νόμιμα τα χρήματα. Εκείνο που θέλουμε εμείς, είναι να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια», σημειώνει ο κ. Ανεστίδης.
Διήμερο «θρίλερ» στο Βερολίνο για την Ουκρανία - Γιατί απέχουμε αρκετά από την επίτευξη μίας συμφωνίας
Συνελήφθη ο γιος του Ρομπ Ράινερ για τη δολοφονία των γονιών του - Του επιβλήθηκε εγγύηση 4 εκατ. δολαρίων
Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: Ζητάνε 9.500 ευρώ για ρευματοκλοπές... σε σπίτι ακατοίκητο εδώ και 2 χρόνια
Ανεπιθύμητες κλήσεις: Πώς θα διεκδικήσετε αποζημίωση 10.000 ευρώ - Ποια η διαδικασία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



