ΓΑΔΑ: Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης - Με χειροβομβίδες ο άνδρας, πώς τον συνέλαβαν
Το κλιμάκιο του ΤΕΕΜ που έφτασε στο σημείο πραγματοποίησε ελεγχόμενη έκρηξη - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Με δύο αληθινές χειροβομβίδες ήταν ο άνδρας που βρισκόταν έξω από τη ΓΑΔΑ και απειλούσε να αυτοκτονήσει. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν ενώ λίγο αργότερα προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.
Το κλιμάκιο του ΤΕΕΜ που έφτασε στο σημείο πραγματοποίησε ελεγχόμενη έκρηξη, ενώ στη συνέχεια αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, μετά την αρχική διακοπή.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον συλλάβουν καθώς του απέσπασαν την προσοχή όταν ζητούσε να μιλήσει στο τηλέφωνο.
Λόγω του περιστατικού είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Αλεξάνδρας από την Πανόρμου στο ρεύμα προς την Πατησίων και στη Δημητσάνας από το ύψος της Αλεξάνδρας. Γύρω στις 18:30 η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.
Στη συνέχεια, λίγο μετά τις 19:00, έκλεισε ξανά η κυκλοφορία στην Αλεξάνδρας, από την Πανόρμου ως τη Δημητσάνας και στα δύο ρεύματα, για να γίνει η ελεγχόμενη έκρηξη.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
«Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώνεται ότι περί ώρα 18:00’, 48χρονος αλλοδαπός προσέγγισε, κινούμενος από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, την αστυνομική σκοπιά μπροστά στην είσοδο του κτιρίου της Γ.Α.Δ.Α., κρατώντας σακούλα και φορώντας σακίδιο πλάτης και ανέφερε στον αστυνομικό σκοπό ότι έχει στην κατοχή του εκρηκτικά.
Από τις αστυνομικές δυνάμεις της Γ.Α.Δ.Α. και μετά την κινητοποίηση του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου (Σ.Ε.Κ./Γ.Α.Δ.Α.), περί ώρα 18:25’, ο 48χρονος αφοπλίστηκε και ακινητοποιήθηκε ενώ άμεσα μετέβη στο σημείο το αρμόδιο κλιμάκιο Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών(Τ.Ε.Ε.Μ.).
Από το κλιμάκιο Τ.Ε.Ε.Μ. περισυλλέχθηκαν -2- χειροβομβίδες αμυντικού τύπου ενώ στο σακίδιο που έφερε ο 48χρονος διενεργήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη χωρίς τον εντοπισμό έτερων ευρημάτων.
Μετά την δέσμευση του, ο 48χρονος οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ρατσιστικής και Εξτρεμιστικής Βίας/Δ.Δ.Ε.Ε.Α./Γ.Α.Δ.Α. όπου εξετάζεται».
Το Ιράν κομμένο στα δύο: Από τα «πάρτι» στα συντρίμμια φυλακών, στα μοιρολόγια για τον Χαμενεΐ
Τι συμβαίνει με το δημοψήφισμα για ΔΕΘ: «Συνεχίζεται η διαδικασία» λέει ο δήμος - «Παρανομεί» απαντά οργανωτική επιτροπή
Τα λουκέτα στα ΕΛΤΑ, τα πρακτορεία, ο ξυλοδαρμός εργαζόμενου στο Παγκράτι και οι καταγγελίες για αποτυχημένο σχεδιασμό
ΕΟΔΥ: Παραιτήθηκε σύσσωμο το Επιστημονικό Συμβούλιο - Όλο το παρασκήνιο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



