Λέκκας για σεισμό στη Θεσπρωτία: Ενδεχομένως να υπάρξουν μετασεισμοί για 10 ημέρες
Όπως δήλωσε, «έχουμε να κάνουμε με μια πλούσια σεισμική ακολουθία»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Για τον σεισμό 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Θεσπρωτία μίλησε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.
Όπως δήλωσε, «έχουμε να κάνουμε με μια πλούσια σεισμική ακολουθία, η οποία ξεκίνησε στις 5.31 το πρωί με 5,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και συνεχίστηκε με δεκάδες σεισμούς μικρότερου μεγέθους».
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 πρόσθεσε πως «θεωρούμε ότι είναι μια φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία, με μια μικρή επιφύλαξη. Το ιστορικό της περιοχής υποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρξουν πολύ μικροί μετασεισμοί ακόμη και για 10 ημέρες. Δεν ξεπερνάμε τους σεισμούς των 5,5 Ρίχτερ. Θα υπάρχει μια δραστηριότητα στην περιοχή, αλλά σε καμία περίπτωση οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν».
«Στρατιωτικές συνέπειες που δεν έχετε ξαναδεί»: Απειλές Τραμπ μετά από πληροφορίες για νάρκες του Ιράν στο Στενό του Ορμούζ
Η σοκαριστική αναφορά της καθηγήτριας πριν πεθάνει - «Δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του σχολείου και έχασε τη ζωή της»
Forbes: Η λίστα με τους δισεκατομμυριούχους για το 2026 - Ποιοι Έλληνες βρίσκονται ανάμεσά τους
Η NASA άλλαξε τεχνητά την τροχιά δύο αστεροειδών - Τι σημαίνει αυτό για την άμυνα της Γης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




