Γεράσιμος Παπαδόπουλος για Σκιάθο: «Από εδώ και πέρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή» - Τι λέει για τους σεισμούς
«Αυτό σημαίνει ότι οι προηγούμενοι σήμερα ήταν προσεισμοί» αναφέρει ο σεισμολόγος🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι σεισμολόγοι μετά τον νέο σεισμό 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Σκιάθο το απόγευμα της Τρίτης.
Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος εφιστά προσοχή, καλώντας τους κατοίκους να ακολουθούν τα ατομικά μέτρα αντισεισμικής προστασίας.
«Νέος σεισμός, ανέβηκε το μέγεθος στη Σκιάθο, 4,9, αισθητός και στην Αττική. Αυτό σημαίνει ότι οι προηγούμενοι σήμερα ήταν προσεισμοί.
Από εδώ και πέρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις εκτιμήσεις μας. Οι κάτοικοι να ακολουθούν τα ατομικά μέτρα αντισεισμικής προστασίας. Στη γειτονική Αλόνησσο το Μάρτιο του 1965 είχε κάνει 6.1, αλλά δεν είναι ίδια εστία, γειτονική» τονίζει ο σεισμολόγος σε ανάρτησή του.
Η στιγμή του νέου σεισμού στην Σκιάθο
Υπενθυμίζεται ότι ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική λίγο μετά τις 16:00.
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν 4,9 Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα δυτικά της Σκιάθου.
Το εστιακό βάθος ανέρχεται σε 14,1 χιλιόμετρα.
Ένα λεπτό αργότερα, στις 16:08, ακολούθησε και δεύτερος σεισμός ύψους 3,9 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.
Ο στόχος της «γαλάζιας» αυτοδυναμίας και τα πυρά στην αντιπολίτευση
Νέο κύμα βομβαρδισμών για 6η ημέρα στο Ιράν: Οι ΗΠΑ χτύπησαν δυο γέφυρες και ένα αεροδρόμιο
«Βράζουν» έως και στους 38 βαθμούς Κελσίου τα ελληνικά σπίτια - Τι αποκαλύπτει έρευνα της Greenpeace
Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στη Μάρω Κοντού - Η επιθυμία της οικογένειας και η παράκληση στον Νικήτα Κακλαμάνη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




