Συναγερμός σήμερα για πυρκαγιές: Οι περιοχές που βρίσκονται σε «πορτοκαλί»
Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Αυξημένος είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε μεγάλο μέρος της χώρας την Κυριακή (28/06), σύμφωνα με την Πυροσβεστική και τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, καθώς οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την ταχεία εξάπλωση φωτιάς λόγω ισχυρών ανέμων που τοπικά θα φτάσουν έως και τα 8 μποφόρ.
Οι «επικίνδυνες» περιοχές
Στο επίπεδο πολύ υψηλού κινδύνου (κατηγορία 4) βρίσκονται η Αττική, τα Κύθηρα, η Εύβοια, η Σκύρος, η Βοιωτία, η Αργολίδα, η Κορινθία, η Μεσσηνία, η Λακωνία, καθώς και η Λέσβος, η Χίος και τα Ψαρά.
Παράλληλα, σε αρκετές ακόμη περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 3).
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία απευθύνει αυστηρές συστάσεις προς τους πολίτες, τονίζοντας ότι σε περιόδους αυξημένης επικινδυνότητας απαγορεύεται κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Συγκεκριμένα, συνιστάται να αποφεύγεται η καύση σκουπιδιών και ξερών χόρτων, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, οι θερμές εργασίες στην ύπαιθρο, καθώς και η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων.
«Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο» είναι το μήνυμα που εκπέμπουν οι αρχές, υπογραμμίζοντας τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας των δυνάμεων πυρόσβεσης.
Την ίδια ώρα, οι αρχές προχώρησαν χθες σε πέντε συλλήψεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, επιβάλλοντας και βαριά πρόστιμα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί πυροπροστασίας.
Οι υποθέσεις αφορούν περιστατικά σε Φθιώτιδα, Σέρρες, Ανατολική Αττική και Ρόδο, όπου σύμφωνα με την Πυροσβεστική καταγράφηκαν εμπρησμοί από αμέλεια, κυρίως κατά τη διάρκεια θερμών εργασιών ή υπαίθριων δραστηριοτήτων που προκάλεσαν εστίες φωτιάς.
Γεωπολιτική δίνη σε πολλαπλά μέτωπα: Οι ελιγμοί της Ουάσιγκτον σε Ιράν και Ουκρανία ταράζουν το διεθνές σκηνικό
Πιο συχνοί και πιο ακραίοι οι καύσωνες: Πώς η κλιματική κρίση αλλάζει οριστικά το ευρωπαϊκό καλοκαίρι - Τα στοιχεία του Climate Hub
Δύο συλλήψεις μετά τον θάνατο της 43χρονης στο σκοπευτήριο Μαλεβιζίου - Έρευνα για το πως έγινε η τραγωδία
Υπό έλεγχο η φωτιά σε ξενοδοχείο στην Ομόνοια: Στα μπαλκόνια οι ένοικοι - Ένας τραυματίας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



