«Μπορεί να συμβεί στον καθένα»: Πήρε αναβολή ο Άρης Μουγκοπέτρος - Αμφισβητεί τη μέτρηση του αλκοτέστ
«Είναι ήσσονος σημασίας αδίκημα» λέει ο δικηγόρος του μουσικού🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Αναβολή για τις 3 Σεπτεμβρίου πήρε η δίκη του Άρη Μουγκοπέτρου ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ.
Ο μουσικός δεν έδωσε το παρών στο δικαστήριο, επιλέγοντας να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορο του ο οποίος ζήτησε την αναβολή της υπόθεσης. Αρχικά, ο συνήγορος ζήτησε την αναβολή με την αιτιολογία ότι χθες ο Άρης Μουγκοπέτρος υπεβλήθη σε αιματολογική εξέταση για να διαπιστωθεί το ποσοστό αλκοόλ τα αποτελέσματα της οποίας θα είναι έτοιμα σε δέκα ημέρες, με δεδομένο ότι η μέτρηση της τροχαίας ήταν με εισπνοή.
«Υπήρχε μία αμφισβήτηση εκ μέρους του δεδομένου ότι η κατανάλωση αλκοόλ ήταν τρεις ώρες πριν την μέτρηση. Του πρότεινα χθες να πάει σε ένα ιδιωτικό εργαστήριο και να κάνει την εξέταση» ανέφερε ο συνήγορος του, Λευτέρης Αθανασόπουλος. Ωστόσο, το δικαστήριο υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, απέρριψε το αίτημα καθώς δεν προσκομίστηκε αποδεικτικό που να βεβαιώνει την εξέταση.
Στη συνέχεια, η υπεράσπιση επανήλθε με νέο αίτημα αναβολής, αυτή τη φορά λόγω της απουσίας του συνηγόρου υπεράσπισης με άδεια, γεγονός που, όπως υποστηρίχθηκε, δεν του επέτρεψε να προετοιμαστεί επαρκώς και να μελετήσει τη δικογραφία.
Το δεύτερο αίτημα έγινε δεκτό και έτσι η δίκη ορίστηκε να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου.
«Δεν είναι ζήτημα που αφορά την επικαιρότητα»
Ο δικηγόρος χαρακτήρισε το συμβάν ως ένα καθημερινό παράπτωμα: «Πήραμε μια αναβολή. Είναι ένα ήσσονος σημασίας αδίκημα, καθημερινό, και περιμένουμε να δικαστεί όταν έρθει η ώρα, χωρίς να είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά ιδιαιτέρως την επικαιρότητα. Μπορεί να συμβεί στον καθένα. Κακώς βεβαίως, θα πρέπει να το αποφεύγουμε γιατί μπορεί να έχει άσχημα αποτελέσματα, αλλά δεν είναι κάτι σημαντικό για να προσλαμβάνει τέτοιες διαστάσεις στην ειδησεογραφία».
Αναφερόμενος στην ανάρτηση μεταμέλειας του Άρη Μουγκοπέτρου προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Αθανασόπουλος σημείωσε: «Ορθώς την έκανε, διότι όταν εξήλθε από την Ευελπίδων ήταν λίγο εκνευρισμένος και κακώς αντέδρασε έτσι. Βεβαίως έχει μετανιώσει για ό,τι έγινε. Παραδέχθηκε το αδίκημα καθώς προκύπτει από τις μετρήσεις. Αν και είχαν παρέλθει πολλές ώρες από την κατανάλωση και θεωρούσε ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα, η μέτρηση έδειξε την παράβαση».
Δραματικό βίντεο από το ναυάγιο στην Κερύνεια: Καρέ καρέ η μάχη των επιβατών μετά την ανατροπή του σκάφους
Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση για το νεκρό βρέφος στην Κυψέλη - Ήταν μαχαιρωμένο πάνω από 10 φορές
Τέλος εποχής: Ο Λιονέλ Μέσι ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Εθνική Αργεντινής
«Μπλόκο» σε ChatGPT, Roblox και Reddit: Εντάσσονται στο αυστηρότερο ρυθμιστικό καθεστώς της ΕΕ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



