Καθαρισμός στο Βρυσάκι στο Λαύριο
Η δράση πραγματοποιήθηκε με την καθοδήγηση του πολύπειρου Κώστα Θωκταρίδη, χρησιμοποιώντας το σκάφος «ΩΚΕΑΝΙΣ»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απορρύπανσης του βυθού στην περιοχή Βρυσάκι στο Λαύριο, στις 5 Ιουνίου, μια πρωτοβουλία του Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών ΣΥΔΕΣΥΣ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Ο Δήμος Λαυρεωτικής, το Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής, ο αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης Λαυρίου, με τη συμβολή επαγγελματιών δυτών του ομίλου Planet Blue Diving και το ΣΥΔΕΣΥΣ, απομάκρυναν κάθε υλικό που μόλυνε την παραλία και τον βυθό της.
Η δράση πραγματοποιήθηκε με την καθοδήγηση του πολύπειρου Κώστα Θωκταρίδη, χρησιμοποιώντας το σκάφος «ΩΚΕΑΝΙΣ», το οποίο διαθέτει τεχνολογία αιχμής - ρομποτικό υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο όχημα - ROV (Remotely Operated Vehicle), και έχει βραχίονα τριών κινήσεων για την περισυλλογή των απορριμμάτων.
Τα απορρίμματα τοποθετήθηκαν σε σακούλες και κατηγοριοποιήθηκαν ανάλογα με τη φύση τους (πλαστικά, μέταλλα, μπαταρίες κ.ο.κ.).
Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Λαυρεωτικής και τοπικούς φορείς, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας του ΣΥΔΕΣΥΣ.
Άμεση ανάλυση για ανασχηματισμό: Τα μηνύματα Μητσοτάκη από τις ευρείες αλλαγές και η επιχείρηση «καθαρά γαλάζια χέρια»
Τραμπ: Σε λίγο θα μπορούμε να ανοίξουμε το Ορμούζ, να πάρουμε το πετρέλαιο και να κερδίσουμε μια περιουσία
Παράνομη «φάρμα» στους Αμπελόκηπους: Τα κλουβιά, ο λαχανόκηπος και η τηλεοπτική εμφάνιση του γνωστού αρχιτέκτονα
Καβγάς Σδούκου-Σκουρλέτη στον «αέρα» του OPEN: «Την υπόθεση ξεσκέπασε η ΝΔ» - «Κάνετε τα πάντα για να μας γυρίσετε στη χρεωκοπία»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



