Θεσσαλονίκη: Με πειραγμένους ταχογράφους μετακινούνταν 18 φορτηγά
Τα οχήματα μεταφέρθηκαν σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο όπου έγινε αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας του ταχογράφου.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Μηχανισμούς αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου έφεραν συνολικά 18 φορτηγά, που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λητής από τις αρχές Απριλίου ως σήμερα.
Τα 14 εξ αυτών έφεραν πινακίδες εξωτερικού και τα υπόλοιπα ελληνικές. Στους οδηγούς και στις ιδιοκτήτριες εταιρείες ανωτέρω οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές.
Στα οχήματα εντοπίστηκε ηλεκτρονική συνδεσμολογία, η οποία παρείχε στον οδηγό τη δυνατότητα να επεμβαίνει στην ορθή καταγραφή των δεδομένων από τον ταχογράφο του οχήματος αναφορικά με την δραστηριότητά του (όπως οι ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, η ταχύτητα του οχήματος και τα διανυθέντα χιλιόμετρα), ενώ κατόπιν μελέτης των φύλλων καταγραφής του ταχογράφου διαπιστώθηκε η μη αποτύπωση σε αυτά των πραγματικών ωρών εργασίας του οδηγού.
Τα οχήματα μεταφέρθηκαν σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, όπου έγινε αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας του ταχογράφου, ενώ κατασχέθηκαν συσκευές παραποίησης των δεδομένων των ταχογράφων στο πλαίσιο της προανάκρισης για τα αδικήματα της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών.
Μινεάπολη: Οργή για τη δολοφονία του 37χρονου από βετεράνο πράκτορα - Ο Τραμπ κατηγορεί τις τοπικές Αρχές
Σοκ και οργή: Κουτάβι βρέθηκε δεμένο και κακοποιημένο σε περιοχή της Καρδίτσας
«Το περίμενα» λέει ο σύζυγος της καθηγήτριας που φίμωσε 13χρονο μαθητή στις Σέρρες
Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα απολίθωμα... τέρας, ύψους 8 μέτρων - «Μια εντελώς νέα μορφή ζωής»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



