Κλάπηκαν 60 µετασχηµατιστές της ΔΕΗ µέσα σε έναν µήνα
Σε επιδηµία έχει εξελιχθεί η κλοπή µετασχηµατιστών και καλωδίων κυρίως από αγροτικές καλλιέργειες και εκµεταλλεύσεις σε περιοχές της Θεσσαλονίκης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι µόνο στην περιοχή της Θέρµης έχουν καταγραφεί πάνω από 60 κλοπές µετασχηµατιστών µέσα σε έναν µήνα, µε κινδύνους για την ηλεκτροδότηση των αγροτοκτηνοτροφικών µονάδων και καλλιεργειών στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
Σε σύσκεψη που πραγµατοποιήθηκε χθες στον δήµο ζητήθηκε η άµεση λήψη µέτρων και η συνεργασία ανάµεσα στον ΔΕΔΔΗΕ και την Αστυνοµία µε στόχο την κατάρτιση ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου για την εξάρθρωση των κυκλωµάτων που εµπλέκονται στις κλοπές.
Ζηµιά 5 εκατ. ευρώ
«Το φαινόµενο των κλοπών των µετασχηµατιστών της ΔΕΗ δεν είναι νέο και παρά τις πρωτοβουλίες και τα µέτρα που έχουν ληφθεί κατά καιρούς, το πρόβληµα έχει επιδεινωθεί ιδιαίτερα κατά το τελευταίο διάστηµα προκαλώντας τεράστια προβλήµατα στους καλλιεργητές.
Εκτός από τη ζηµιά στον ΔΕΔΔΗΕ, που ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ για τη Μακεδονία και τη Θράκη, οι κλοπές αυτές δηµιουργούν προβλήµατα τόσο στην ύδρευση των οικισµών όσο και στην άρδευση των καλλιεργειών και την κλοπή εργαλείων από τους αγρότες της περιοχής» αναφέρει στο «Εθνος» ο δήµαρχος Θέρµης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος.
Σύµφωνα µε τον Ιορδάνη Αµανατίδη, περιφερειακό διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ σε Μακεδονία και Θράκη, τα κρούσµατα στην περιοχή τον τελευταίο µήνα φτάνουν τα εξήντα. Παράλληλα, οι πρόεδροι των Αγροτικών Συνεταιρισµών Θέρµης, Τριλόφου, Επανοµής και Βασιλικών τονίζουν ότι υπάρχουν σηµεία όπου τα κυκλώµατα «χτυπούν» επανειληµµένως µέχρι και τέσσερις φορές την εβδοµάδα, ενώ κινδυνεύουν τόσο η αγροτική παραγωγή όσο και οι περιουσίες τους.
Οι δουλειές με φούντες του Κυρανάκη, το αριστερό μπουμπούκι και ο Γραμματέας χωρίς όργανο
Τραμπ: Έχει επιτευχθεί μια πολύ καλή συμφωνία - Το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα
Κατακόρυφη αύξηση 40% στα αντικαρκινικά φάρμακα στα νοσοκομεία μέσα σε δύο χρόνια - Τι ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης
Γράφουν και σβήνουν στη ΝΔ: Ποια μέτρα μπαίνουν στο «καλάθι» της ΔΕΘ και ποια μένουν εκτός
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




