Αυτοψία Open: Αυτοσχέδιες χωματερές σε Νέα Μάκρη, Ζούμπερι και Μαραθώνα (vid)
Η τραγωδία στο Μάτι αποκάλυψε ότι πολλές περιοχές είναι ανοχύρωτες μπροστά στις πυρκαγιές🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Μνήμες από την περσινή πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι θύμισε η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στο Ζούμπερι και τον Μαραθώνα.
Στην αυτοψία που έκανε η κάμερα του Open TV και η δημοσιογράφος Γεωργία Λαγού στην περιοχή κατέγραψε αυτοσχέδιες χωματερές και ξερά χόρτα που με την πρώτη σπίθα θα μπορούσαν να οδηγήσουν εκ νέου σε καταστροφή.
Ζούμπερι Αγία Μαρίνα Νέα Μάκρη. Περιοχές που βρίσκονται δίπλα στο μαρτυρικό Μάτι, ένα χρόνο μετά την τραγωδία και μοιάζουν με ωρολογιακές βόμβες έτοιμες να εκραγούν και να σπείρουν τον πύρινο όλεθρο. «Να φανταστείτε εδώ πιο πάνω που μένουμε έχουμε τις πόρτες ανοιχτές για να μπορούμε να φύγουμε» λέει στην κάμερα του Open TV κάτοικος της Νέας Μάκρης.
Η συγκεκριμένη περιοχή εκτός από καταπράσινα δάση έχει και κατασκηνώσεις που το καλοκαίρι είναι γεμάτες από μικρά παιδιά. «Πλέον τρέμω και με τη βροχή. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη» προσθέτει μία κάτοικος. Η τραγωδία στο Μάτι αποκάλυψε ότι πολλές περιοχές είναι ανοχύρωτες μπροστά στις πυρκαγιές.
Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»
Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική
Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού
«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



