Προκαταρκτική κατά Τσουκαλά για την επίθεση στον Αντετοκούνμπο
Σχετική αναφορά είχε αποστείλει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και το ΕΣΡ και η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε η ρατσιστική φραστική επίθεση που δέχθηκε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο από τον Τάκη Τσουκαλά μετά το ντέρμπι της Euroleague την περασμένη εβδομάδα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.
Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων καθώς και ενδεχόμενες παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου. Σχετική αναφορά είχε αποστείλει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και το ΕΣΡ και η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη.
Το θέμα πάντως προκάλεσε τόσο την αντίδραση του αδελφού του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όσο και την αντίδραση των συναδέλφων του Θανάση Αντετοκούμπο. Μάλιστα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλοθοσφαιριστών σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Τάπα στον ρατσισμό», χαρακτηρίζει τον ρατσισμό «αρρώστια που "ταλαιπωρεί" μια μερίδα ανθρώπων στη χώρα μας».
Πρωτοφανής αρχαίος μαζικός τάφος στην Αθήνα: 79 άνδρες βρέθηκαν αλυσοδεμένοι και στοιχισμένοι
Στη Σίφνο το ελληνικό FBI για τη συντριβή του ελικοπτέρου - Είχε λάβει πιστοποιητικό συντήρησης 1,5 μήνα πριν την τραγωδία
Πένθος στον Dior: Νεκροί η επικεφαλής δημοσίων σχέσεων και ο σύντροφός της μετά από τροχαίο
«Ως Τουρκοκύπριος ένιωσα μεγάλη ντροπή»: Πρώην ευρωβουλευτής απολογείται για τις δολοφονίες Ισαάκ και Σολωμού
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



