Τρίκαλα: Βοσκοί έμειναν θαμμένοι για 18 ώρες στο χιόνι
Ο ένας εξακολουθεί να νοσηλεύεται με κρυοπαγήματα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Δύσκολες στιγμές πέρασαν δύο βοσκοί στα Τρίκαλα, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν σε χιονοθύελλα και έμειναν 18 ώρες θαμμένοι στο χιόνι, σε υψόμετρο 1.800 μέτρων.
Οι βοσκοί έφυγαν στις 10 το πρωί της Κυριακής για να μαζέψουν το κοπάδι με τις αγελάδες στην περιοχή της Κακαδίτσας σε πολύ μεγάλο υψόμετρο. Όταν προσέγγισαν το σημείο είχε ήδη 70 πόντους χιόνι στο δρόμο. Το χιόνι πύκνωσε και σφοδρή χιονοθύελλα έπληξε όλο τον ορεινό όγκο των Τρικάλων και της Καλαμπάκας με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ώρες το ύψος του χιονιού ξεπέρασε το 1.70 μέτρα.
Οι βοσκοί άφησαν το αυτοκίνητο και έφυγαν με τα πόδια και στη πορεία χάθηκαν. Δυο από τους τέσσερις που ήταν συνολικά κατάφεραν να επιστρέψουν και να ειδοποιήσουν σε βοήθεια.
Τελικά οι κτηνοτρόφοι εντοπίστηκαν στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας, έπειτα από 18 ολόκληρες ώρες, οπότε και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ο ένας εξακολουθεί να νοσηλεύεται με κρυοπαγήματα.
Το μήνυμα όξυνσης του πολέμου από τον Μοντζντάμπα Χαμενεϊ, η σκληρή πραγματικότητα και η παγίδευση του Τραμπ
Γιατί ο Μητσοτάκης λέει «όχι» σε πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό: Άνοιξε παράθυρο για νέα μέτρα στήριξης
130 χρόνια ιστορίας «θάφτηκαν» από τις κατολισθήσεις και την αδιαφορία - Πώς φτάσαμε στο κλείσιμο του Οδοντωτού Καλαβρύτων
Η ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ που άδειασε τον Βορίδη και δικαίωσε τον Βάρρα, η απειλή του Σαμαρά στον Μητσοτάκη και τα προγνωστικά για τους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




