Συλλήψεις τζιχαντιστών στην Ελλάδα: Τι αποκάλυψε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Πόσες έχουν γίνει στην Ελλάδα από το 2017 έως το 2019, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Επτά αλλοδαποί που έχουν χαρακτηριστικά τζιχαντιστών και τρομοκρατών συνελήφθησαν σε ελληνικό έδαφος την περίοδο 2017-2019. Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε ερώτηση που του έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην απάντηση του ο κύριος Χρυσοχοΐδης: «Επισημαίνεται ότι, κατά το χρονικό διάστημα ετών 2017 - 2019 (έως 14-08-2019) έχουν συλληφθεί, είτε δυνάμει ευρωπαϊκών και διεθνών ενταλμάτων σύλληψης είτε επειδή προέκυψε προανακριτικά εμπλοκή τους στις ανωτέρω περιγραφόμενες δραστηριότητες, συνολικά επτά αλλοδαποί».
Η απάντηση Χρυσοχοΐδη για τους τζιχαντιστές
Ο κ. Χρυσοχοΐδης στην απάντησή του περιγράφει και τις δραστηριότητες με βάση τις οποίες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι επτά αλλοδαποί: «Στο σημείο αυτό, διευκρινίζεται ότι, από την ισχύουσα νομοθεσία, προβλέπεται τόσο η απαγόρευση της εισόδου στη χώρα μας ατόμου, το οποίο θεωρείται επικίνδυνο για την Εθνική Ασφάλεια, όσο και η απέλασή του για τον ίδιο λόγο. Επιπλέον, σε περίπτωση που κάποιο άτομο, σχετιζόμενο με υποθέσεις τρομοκρατίας, αναζητείται από έτερο κράτος στο πλαίσιο δικαστικής διαδικασίας, εκδίδεται σχετικό ένταλμα (Ευρωπαϊκό ή Διεθνές), από την αρμόδια αστυνομική Αρχή του κράτους αυτού, βάσει του οποίου το εν λόγω άτομο παραδίδεται στην Αιτούσα Αρχή. Σε κάθε δε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι ένα άτομο διώκεται διεθνώς ή προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ή/και αποδείξεις για εμπλοκή του σε τρομοκρατικές - εξτρεμιστικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τις ένοπλες συγκρούσεις στη Συρία και το Ιράκ, οι Ελληνικές Αρχές Ασφαλείας προβαίνουν στη σύλληψη και σε όλες τις προβλεπόμενες περαιτέρω δικονομικές ενέργειες ή/και στις απαιτούμενες για την έκδοσή του διαδικασίες».
Η επίθεση των γαλάζιων βουλευτών κατά του ΥΠΑΑΤ για το «Μέτρο 23», το φρέσκο γάλα του Σαμαρά ο Νικολόπουλος που στέκεται πίσω από τον Σαμαρά
Πώς «διαβάζει» η κυβέρνηση το τοπίο και γιατί έρχονται νέα… γαλάζια ραντεβού
Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε χέρια»
Τριπλάσιοι φόροι στα ακίνητα από το 2027: Τι φέρνει το νέο Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




