Νέος σεισμός 4,4 Ρίχτερ κοντά στη Ζακύνθο
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο 76 χλμ. νότια νοτιοδυτικά της Ζακύνθου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:11, περίπου 300 χλμ. δυτικά νοτιοδυτικά της Αθήνας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο 76 χλμ. νότια νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.
Σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), η δόνηση είχε μέγεθος 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στη 1.11 μ.μ. σε θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Ζακύνθου,
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 57 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.
Τα ξημερώματα της 26ης Οκτωβρίου η Ζάκυνθος επλήγη από ισχυρή σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία πάντως προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές.
Έκτοτε έχουν καταγραφεί δεκάδες μετασεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ, μεταξύ των οποίων και δύο δονήσεις 5,5 και 5,3 Ρίχτερ.
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τη 17χρονη και το σπαρακτικό σημείωμα
Κλείνει το ιστορικό πολυκατάστημα Notos στη Σταδίου - Στον «αέρα» 300 εργαζόμενοι
Αθώοι οι τρεις κατηγορούμενοι για την τραμπούκικη επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ - Το σκεπτικό του δικαστηρίου
«Eurojourney: Πάμε Βιέννη;» - Οι 35 χώρες του 70ού επετειακού διαγωνισμού (ep.15)
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



