MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στο Σχηματάρι - Καίγεται μεγάλη έκταση εργοστασίουΤέμπη: Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ έβαλε στο «κάδρο» των ευθυνών τον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου - Όσα υποστήριξε στον ανακριτήΚαραμπόλα 58 οχημάτων στην Τουρκία - Δεκάδες τραυματίες και εκατοντάδες εγκλωβισμένοιΘεσσαλονίκη: Επίθεση με μπογιές σε γραφείο του βουλευτή Σιμόπουλου – ΝΔ: Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείταιΑνησυχία στη Λίμνη Κερκίνη: Ξεβράστηκαν εκατοντάδες νεκρά ψάρια στις ακτογραμμές
Homepage |   Ελλάδα   |   18.09.2019 22:52
Newsroom
Newsroom
Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ

Καιρός: Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας - Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

επόμενο άρθροnext-article
Copyright: Eurokinissi
Copyright: Eurokinissi

Μεταβολή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, περιμένουμε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019.

 

Σύμφωνα με το meteo.gr τις νυκτερινές ώρες προς Παρασκευή τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στις Σποράδες και σε παράκτια κυρίως τμήματα της Θεσσαλίας και της Χαλκιδικής.

Η θερμοκρασία, σε πτώση, θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 24 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 28, στην Ήπειρο από 11 έως 30 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 16 έως 28, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 17 έως 29 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες και στις Κυκλάδες οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά στα βορειοδυτικά πελάγη θα επικρατήσει βόρειο βορειοδυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, αλλά βαθμιαία θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν, με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 20 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Ο καιρός ναμένεται να παρουσιάσει μεταβολή την Πέμπτη και από τα βόρεια με βροχές και τοπικές καταιγίδες που τοπικά ενδέχεται να είναι και ισχυρές, ενίσχυση των βοριάδων και πτώση της θερμοκρασίας. Αιτία γι αυτή την εξέλιξη, όπως τονίζει ο μετεωρολόγος του Open TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης, αποτελεί η κίνηση ενός μετώπου κακοκαιρίας από την κεντρική Ευρώπη προς την περιοχή μας.

 

Λίγο αργότερα, ήρθε και η ΕΜΥ να ενημερώσει με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τα βόρεια, από αύριο Πέμπτη (19-09-2019) με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο.

Αναλυτικά:

  1. Αύριο Πέμπτη (19-09-2019) από αργά το απόγευμα θα επηρεαστούν η Μακεδονία (κυρίως η Κεντρική), προς το βράδυ η Θεσσαλία και οι Σποράδες.
  2. Την Παρασκευή (20-09-2019) τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην Ανατολική Πελοπόννησο. Στη Μακεδονία οι βροχές και οι καταιγίδες θα σταματήσουν τις μεσημβρινές ώρες, ενώ από τις απογευματινές, σταδιακά θα εξασθενήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές.
επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • καιρός
  • βροχές
  • ΕΜΥ
  • καταιγίδες
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 30.03.2023 11:24
Ρεύμα: Συναγερμός ΑΔΜΗΕ για κίνδυνο μπλακ άουτ το Πάσχα - Συνεδριάζει η ΡΑΕ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 30.03.2023 08:00
ΑΑΔΕ: Ανοίγει ο δρόμος για επιστροφές ΦΠΑ εξπρές - Ποιοι θα μπουν στη «χρυσή» λίστα και θα προηγούνται
MENSHOUSE
Τομ Χανκς, Σκάρλετ Γιοχάνσον, Μάργκοτ Ρόμπι: Αρκεί ένα πλάνο για να καταλάβεις ότι γι’ αυτή την ταινία θα συζητάμε για χρόνια (Vid)
MENSHOUSE
Γκρέμιζε κάθε βίλα κάθε νεοκλασικό: Το τέρας που έκανε την όμορφη Αθήνα μια τσιμεντούπολη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
30-03-2023 22:27
Σεισμός ανοιχτά της Κρήτης: Αισθητός στο Ηράκλειο - Τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου
02
30.03.2023 20:34
«Μετατοπίστηκε ο εγκέφαλός της»: Δύσκολες ώρες για την Όλγα που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύζυγό της - Τι λένε οι γονείς της
03
29.03.2023 15:50
Θεσσαλονίκη: Νεκρός στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκε 57χρονος
04
30.03.2023 21:32
Επιστροφή στη… μανιβέλα: Εκτός λειτουργίας το σύστημα τοπικού χειρισμού στη σιδηροδρομική γραμμή Θριασίου
05
30.03.2023 22:00
Κλήρωση Τζόκερ: 'Ένας υπερτυχερός κέρδισε τα 2.500.000 ευρώ

POPULAR VIDEOS

Κεντρικό δελτίο 30/03/2023
Κεντρικό... | 30.03.2023 20:16
Κεντρικό δελτίο 30/03/2023
Ρωσικό ΥΠΕΞ: Δεν έχει σχέση με δημοσιογραφία η δραστηριότητά του
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 30.03.2023 21:20
Ρωσικό ΥΠΕΞ: Δεν έχει σχέση με δημοσιογραφία η δραστηριότητά του
Συνελήφθη στη Μόσχα ο ανταποκριτής της Wall Street Journal ως ύποπτος για κατασκοπεία
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 30.03.2023 21:15
Συνελήφθη στη Μόσχα ο ανταποκριτής της Wall Street Journal ως ύποπτος για κατασκοπεία
Υπόθεση τρομοκρατίας: Στο «μικροσκόπιο» εμβάσματα και η διαδρομή του χρήματος
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 30.03.2023 21:25
Υπόθεση τρομοκρατίας: Στο «μικροσκόπιο» εμβάσματα και η διαδρομή του χρήματος
Ποια είναι τα δύο νέα «υπερόπλα» που θα έχει η προέκταση του φράχτη
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 30.03.2023 19:29
Ποια είναι τα δύο νέα «υπερόπλα» που θα έχει η προέκταση του φράχτη