Siemens: Όχι στα ελαφρυντικά για τους ενόχους από την εισαγγελέα
Ένοχα κρίθηκαν πολλά στελέχη της μητρικής Siemens, πρώην στελέχη του ΟΤΕ και τραπεζικά στελέχη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Αρνητική στο να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στα πρόσωπα των κατηγορουμένων για τα μαύρα ταμεία της Siemens ήταν στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.
Η εισαγγελέας πρότεινε την μη αναγνώριση ελαφρυντικών στους 20 από τους 22 καταδικασθέντες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με εξαίρεση δύο καταδικασμένους επιχειρηματίες που φέρεται ότι λειτούργησαν ως «παρένθετα πρόσωπα» στη διαδρομή του «μαύρου χρήματος».
Για αυτούς η εισαγγελέας ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου πρότερου βίου.
Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έκρινε ένοχους για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες 22 από τους 54 κατηγορούμενους, οι οποίοι αναμείχθηκαν στην υπογραφή της σύμβασης 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ το 1997.
Ένοχα κρίθηκαν πολλά στελέχη της μητρικής Siemens, πρώην στελέχη του ΟΤΕ και τραπεζικά στελέχη.
Μήνυμα Μητσοτάκη σε αγρότες: «Η πόρτα μας είναι πάντα ανοικτή αλλά καλό είναι ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς»
Σάμος: Φρικτός θάνατος 12χρονου παιδιού από προπέλα σκάφους σε ναυάγιο μεταναστών
Στο αγροτικό μπλόκο των Πράσινων Φαναριών ο δρόμος είναι κλειστός από... κλούβες τον ΜΑΤ
Σάλος με Ρωσίδα influencer που έβαλε τον γιο της σε σακούλα συμπίεσης ρούχων και ρούφηξε τον αέρα - Τρομακτικό βίντεο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



