Επιστήμονας για 5G στην Καλαμάτα: Πάντα έχουμε διαμαρτυρίες από τοπικές κοινωνίες
Τι αναφέρει στο OPEN TV ο καθηγητής Ψηφιακών Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων, Γιώργος Καραγιαννίδης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Μπορεί στην Καλαμάτα να διέκοψαν τη λειτουργία του 5G, όμως οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα λεγόμενα δίκτυα 5G αποτελούν την επόμενη γενιά δικτύων κινητών τηλεφωνίας που θα παρέχουν μεγαλύτερες ταχύτητες από τα δίκτυα 4G. «Το 5G στηρίζεται στην πύκνωση των δικτύων», επισημαίνει στο OPEN TV ο καθηγητής Ψηφιακών Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων, Γιώργος Καραγιαννίδης, για να προσθέσει: «Η πύκνωση των δικτύων συνεπάγεται μείωση της εκπεμπόμενης ισχύος. Αρα και μείωση των ενδεχόμενων επιπτώσεων στην υγεία. Κάθε φορά που πηγαίνουμε από τη μία γενιά στην άλλη, πάντα έχουμε κάποιες διαμαρτυρίες από τοπικές κοινωνίες».
Ωστόσο, η δημοτική Αρχή τάχθηκε υπέρ της διακοπής και πρότεινε τη μία ανανέωση μέχρι την πραγματοποίηση ημερίδας μεταξύ 10 και 20 Ιανουαρίου, παρουσία επιστημόνων από πιστοποιημένους φορείς του κράτους. Μάλιστα, ο δήμος σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας πραγματοποιεί μετρήσεις ακτινοβολίας για το 5G μέσω ΒΑΝ. Οι μετρήσεις, όμως, αυτές είναι ακόμη σε πιλοτικό στάδιο.
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του OPEN
«Τρύπα στο νερό» το πρόγραμμα μετεγκατάστασης με επιδότηση 10.000 ευρώ - Τι λένε δήμαρχοι στο ethnos.gr
Ξεμπλοκάρει η μεταφορά συντελεστή δόμησης - Οι πρώτες 194 Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή σε 50 δημοτικές ενότητες
Οι φίλοι της Γκιλφόιλ που μπαίνουν στο μικροσκόπιο, ο γρίφος Καραμανλή που ενοχλεί το Μαξίμου και οι «Παπανδρεϊκοί» που στηρίζουν Σαμαρά
Σκληρό μπρα ντε φερ στις Βρυξέλλες: «Φειδωλοί» vs «φίλων της συνοχής» - Τι ζητά η Αθήνα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



