Μετεωρίτης στην Αίγινα: Τι λέει ο δήμαρχος του νησιού για το φαινόμενο
Οι επιστήμονες δηλώνουν καθησυχαστικοί και μιλούν για ένα συνηθισμένο φαινόμενο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Αίγινα. Ψαράδες είδαν ένα φωτεινό αντικείμενο στον ουρανό να κατευθύνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τη γη. Μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ, ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Ζορμπάς, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη μαρτυρία ότι κάποιος το είδε ή έπεσε».
Οι επιστήμονες δηλώνουν καθησυχαστικοί και μιλούν για ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Ο διευθυντής και πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Μανώλης Πλειώνης, σημείωσε: «Ουσιαστικά, μπαίνει στην ατμόσφαιρα ένας μετεωρίτης, ο οποίος καίγεται λόγω της τριβής με την ατμόσφαιρα και δημιουργεί αυτή τη βολίδα που εμφανίζεται. Δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς γι' αυτό το φαινόμενο».
Μαρτυρίες μιλούν για έναν εκκωφαντικό θόρυβο το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη, συνδέοντας το περιστατικό, χωρίς, όμως, να επιβεβαιώνεται. Οι Αρχές διερευνούν το περιστατικό.
Μπορεί να επιτευχθεί νέα συνθήκη για τον έλεγχο των πυρηνικών; Τα δεδομένα μετά τη λήξη της New Start
Η δέσμευση των λογαριασμών Παναγόπουλου, ο μονόδρομος της «διαγραφής» από το ΠΑΣΟΚ και οι σοκαριστικές μαρτυρίες επιζώντων της Χίου
Τρία χρόνια μετά τα Τέμπη ο ΟΣΕ ξεκινά έλεγχο στα καθίσματα των τρένων - Στο μικροσκόπιο η πυραντοχή
Η διπλή στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στο ΠΑΣΟΚ - Σε ποια «δεξαμενή» στοχεύουν οι γαλάζιοι
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




