Διεθνής Διαφάνεια για διαφθορά: Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα το 2019
Η Ελλάδα ήταν από τις λίγες χώρες που βελτίωσαν σημαντικά τη θέση τους🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Βελτίωση κατά επτά θέσεις κατέγραψε η Ελλάδα το 2019, σε σχέση με το 2018, στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς 2019, που εκδίδει και δημοσιοποιεί η Διεθνής Διαφάνεια.
«Η φετινή βελτιωμένη κατάταξη της χώρας μας στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς αποδίδεται στις μεταρρυθμίσεις που αναλήφθηκαν το β’ εξάμηνο του έτους για την καταπολέμηση διαφθοράς», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Άγγελος Μπίνης, Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.
Η χώρα ανέβηκε στην 60ή θέση σε σύνολο 180 χωρών, από την 67η όπου βρισκόταν πέρυσι, συγκεντρώνοντας 48 βαθμούς έναντι 45. Ήταν, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, από τις λίγες χώρες που βελτίωσαν σημαντικά τη θέση τους, ενώ αντίθετα είχε χάσει πόντους μεταξύ 2017 και 2018.
Η έκθεση σημειώνει τη δημιουργία της Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, η οποία ιδρύθηκε με το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης περί επιτελικού κράτους.
Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός, Μαριαλένα Κάρμπουρη - Η πορεία της στο θέατρο και τον κινηματογράφο
Στη Βουλή η αφίσα με τη ναζιστική σημαία στην Ακρόπολη - Η παρέμβαση Μενδώνη και οι ενστάσεις Κωνσταντοπούλου
Περιστέρι: Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύλληψης της 41χρονης που δηλητηρίαζε τον σύζυγό της
Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον θάνατο της 20χρονης Χριστίνας - Καταγγελίες για 10 ασθενοφόρα στο πάρτι
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



