Θύμα κακοποίησης 14χρονη μετά από διαδικτυακό εκβιασμό
Εφιαλτικές στιγμές ζουν ανήλικοι από τους εκβιασμούς - Χαρακτηριστική η περίπτωση 14χρονης στην Κρήτη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

ΧαΜαζικά μηνύματα σε χρήστες του διαδικτύου, ζητώντας τους 950 ευρώ για να μην δημοσιοποιήσουν βίντεο με ερωτικό περιεχόμενο, στέλνουν άγνωστοι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του CSI του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας Μάνο Σφακιανάκη. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις το βίντεο δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Πολλά από τα θύματα είναι ανήλικοι, οι οποίοι ζουν μία κόλαση, αφού έκαναν το λάθος να εμπιστευτούν αγνώστους μέσω του διαδικτύου και να τους στείλουν φωτογραφίες τους με άσεμνο περιεχόμενο.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 14χρονης στην Κρήτη, η οποία σε έγγραφη καταγγελία της προς την υπηρεσία τονίζει ότι έπεσε θύμα κακοποίησης και περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε από άγνωστο που γνώρισε στο διαδίκτυο. Πήγε σε ραντεβού μαζί του και κακοποιήθηκε. Όπως ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης, δεν εκμυστηρεύτηκε τίποτα στους γονείς της, ωστόσο, περιέγραψε την περιπέτειά της στην έγγραφη καταγγελία της προς την υπηρεσία.
Συναγερμός για τo «cuckooing»: Η πρακτική που ανησυχεί τις Αρχές - «Ήμουν φυλακισμένος στο ίδιο μου το σπίτι»
Τρομακτικό περιστατικό στον Κηφισό: Δίκυκλο γλιτώνει από πινακίδα που ξήλωσε γερανός φορτηγού
Απίστευτο σκηνικό: Έκλεψαν την Εθνική Αγγλίας όσο προετοιμαζόταν για το πρώτο παιχνίδι του Μουντιάλ
Ο νέος πολιτικός χάρτης: Η άνοδος Τσίπρα και Καρυστιανού στη σκιά της δυσπιστίας των ψηφοφόρων και ο Αντώνης Σαμαράς
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



