Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τις μπογιές στη Μητρόπολη
Παραπέμφθηκαν σε δίκη την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι προκάλεσαν φθορές στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, από το οποίο ζήτησαν και πήραν αναβολή για να δικαστούν την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, ενώ το δικαστήριο ήρε την κράτησή τους.
Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, πρόκειται για έναν 22χρονο και έναν 24χρονο, σε βάρος των οποίων η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της προσβολής συμβόλων θρησκευτικής σημασίας και της απείθειας. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται τέσσερα ακόμη πρόσωπα η συμμετοχή των οποίων ταυτοποιήθηκε για το περιστατικό.
Οι δράστες, σύμφωνα με την αστυνομία, κινήθηκαν γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα μέσω της οδού Βογατσικού προς το προαύλιο της Ιεράς Μητρόπολης, όπου έριξαν κόκκινες μπογιές σε προτομές μακαριστών μητροπολιτών, έγραψαν συνθήματα σε τοίχο και πέταξαν τρικάκια με την υπογραφή συλλογικής αναρχικότητας.
Το νέο εργαλείο AI «MedWatch» θα... σκανάρει τα social media των γιατρών όλο το 24ωρο - Οι ανακοινώσεις Γεωργιάδη
Πλασμαφαίρεση: Πώς λειτουργεί η θεραπεία, γιατί απαιτείται νοσοκομείο και τι σημαίνουν τα «Alarm» του μηχανήματος
Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου
Ανακαλύφθηκε νέο είδος ζώου: Η αγριόγατα που μοιάζει με λεοπάρδαλη και κανείς δεν είχε ιδέα ότι υπάρχει
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



