Κορονοϊός: Απατεώνες εμφανίζονται ως συνεργεία απολυμάνσεων και ξαφρίζουν σπίτια
Τι συνιστά η Αστυνομία για να μην πέσουν θύματα των απατεώνων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ΕΛ.ΑΣ. στους πολίτες για τη δράση απατεώνων, οι οποίοι εμφανίζονται σε σπίτια πολιτών ως υπάλληλοι συνεργείων απολυμάνσεων, ελέω κορονοϊού με σκοπό να εισβάλουν σε αυτά και να κλέψουν χρήματα και χρυσαφικά.
Πρόκειται για άτομα που χτυπάνε κουδούνια και προφασίζονται ότι έρχονται για λογαριασμό του Δήμου για να απολυμάνουν το χώρο από τον κορονοϊό. Αυτή όμως δεν είναι η μόνη απάτη των τελευταίων ημερών. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται από επιτήδειους οι οποίοι επιχειρούν με διάφορα τεχνάσματα – προσχήματα να τους αποσπάσουν χρήματα.
Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες να μην πείθονται από άτομα που εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δήμων για τη διενέργεια απολυμάνσεων. Επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε απατηλά SMS που υπόσχονται δώρα από εμπορικά καταστήματα με σκοπό είτε να τους υφαρπάξουν τα προσωπικά τους στοιχεία και να τα χρησιμοποιήσουν σε εγκληματικές πράξεις, είτε να τους αποσπάσουν χρήματα είτε να απαντήσουν στα SMS και να χρεωθεί υπέρογκα ο λογαριασμός τους.
Επιπλέον επισημαίνεται ειδικά στους ηλικιωμένους και τους συγγενείς τους:
- να μην δέχονται σε καμία περίπτωση σε άγνωστα άτομα να τους οδηγήσουν σε πιστωτικό κατάστημα για ανάληψη χρηματικού ποσού,
- να μην πείθονται εύκολα από άτομα τα οποία εμφανίζονται ως υπάλληλοι δημόσιας υπηρεσίας για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος και
- να μην πείθονται εύκολα από άτομα που τους πλησιάζουν ως γνωστοί φιλικών ή συγγενικών τους προσώπων και τους ζητούν χρήματα.
- Σε κάθε περίπτωση να είναι επιφυλακτικοί, να μην εμπιστεύονται άγνωστα άτομα ενώ αν αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό παρακαλούνται να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία (100)».
Θάνατος Μαζωνάκη: Η ανατροπή με το κατηγορητήριο, όσα κατέγραψε το μηχάνημα στο ιατρείο και η «βροχή» καταγγελιών
Φοιτητικές εστίες Ιωαννίνων: «Ζούμε μέσα στη μούχλα» - Δύο ώρες ζεστό νερό, φίδια στα χόρτα και απειλή έξωσης για 40 ευρώ
Σε σοβαρή κατάσταση το δύο εβδομάδων βρέφος με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στα Χανιά - Τι λέει η μητέρα
Δισεκατομμυριούχος των crypto έδωσε 4 εκατομμύρια για να παντρευτεί διάσημη ηθοποιό - Τώρα ζητά τα χρήματα πίσω
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




