«Deltacron στην Κύπρο»: «Τεχνικό λάθος» η «νέα μετάλλαξη» - Η ανάρτηση Μαγιορκίνη
NewsroomΣε τεχνικό λάθος στην ανάλυση του γονιδιώματος οφείλεται ο εσφαλμένος συναγερμός για το νέο στέλεχος κορονοϊού που φέρεται να εντοπίστηκε σε 25 περιστατικά στην Κύπρο.
Ο λόγος για τη λεγόμενη μετάλλαξη «Deltacron», δηλαδή μετάλλαξη με σημαντικό αριθμό παραλλαγών στην Όμικρον με το γονιδιακό υπόβαθρο της μετάλλαξης Δέλτα.
Το «τεχνικό λάθος» γνωστοποιεί σε ανάρτησή του στο Facebook o επίκουρος καθηγητής Ιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.
«Σχετικά με το Deltacron (ανάμιξη Delta και Omicron) της Κύπρου που ακούστηκε πολύ στα ελληνικά ΜΜΕ πρόσφατα, οι πρώτες ανεξάρτητες αναλύσεις δείχνουν ότι πρόκειται για τεχνικό λάθος του εργαστηρίου στην διαδικασία διαβάσματος του γονιδιώματος...», γράφει στα social media.
- Ξεκίνησε η τριμερής ΗΠΑ-Ουκρανίας-Ρωσίας στο Άμπου Ντάμπι: Στο επίκεντρο το εδαφικό - Τα μηνύματα από το Κρεμλίνο
- Κεφαλογιάννη για τροπολογία: Δεν έχω λιγότερα δικαιώματα από οποιονδήποτε πολίτη - Προτάθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης
- Άγρια επίθεση κουκουλοφόρων στον εκδότη της εφημερίδας «Μαγνησία» - Μεταφέρθηκε στα επείγοντα
- Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του Βαλεντίνο στη Ρώμη - Όλος ο κόσμος της μόδας δίνει το «παρών»