«Πράσινο φως» για τη χορήγηση πλάσματος σε σοβαρά νοσούντες από κορονοϊό
Σε όποιον χορηγείται πλάσμα με oυσία από ασθενή που έχει αναρρώσει, μειώνει τόσο τον χρόνο παραμονής στη ΜΕΘ, όσο και τη θνησιμότητα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

«Πράσινο φως» για να ξεκινήσει η θεραπεία με πλάσμα, με αντισώματα δηλαδή όσων έγιναν καλά από τον κορονοϊό σε όσους νοσούν, είχε ανακοινώσει πριν από μερικές ημέρες ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.
Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, ανέφερε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η χορήγηση αντισωμάτων μετά από πλασμαφαίρεση από ασθενείς που νόσησαν και έγιναν καλά.
Έχει παρατηρηθεί πώς σε όποιον χορηγείται πλάσμα με oυσία από ασθενή που έχει αναρρώσει, μειώνει τόσο τον χρόνο παραμονής στη ΜΕΘ, όσο και τη θνησιμότητα.
Δεκάδες εθελοντές που έχουν αναρρώσει μπορούν να γίνουν δότες πλάσματος και η μελέτη θα διαρκέσει τουλάχιστον 20 μήνες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.
Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:
Διαβάστε ακόμη
Σήμερα υπογράφεται η συμφωνία με το Ιράν λέει ο Τραμπ - «Είμαι πρόθυμος να συναντήσω τους ηγέτες τους»
«Κάτι πήγε να μου πει και το έκλεισε απότομα»: Τι υποστηρίζει ο 66χρονος για την τελευταία επικοινωνία με τη Μυρτώ
Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη για τον έναν αιώνα ΠΑΟΚ: «Θα κάνω τα πάντα για να συνεχίσει να μεγαλώνει ο σύλλογος»
Η στιγμή που απογοητευμένος φίλαθλος πέφτει από τις εξέδρες σταδίου σε αγώνα πάλης - Το βίντεο που έγινε viral
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



